Kredi kartından para çekmenin sakıncaları

Kredi kartı kullanımı birçok noktada nakit ödeme yapmaktan daha avantajlı ve pratik bir durumdur.

Kredi kartından para çekmenin sakıncaları

Kredi kartının kullanım amacı taksitlendirme yöntemi ile az az ödemeler yaparak toplu ödeme yapmaktan kaçınabilmek, mesafeli olarak ödeme imkanının sağlanması ve nakit sıkıntısı çekilmesi durumunda başvurulabilir olmasıdır.

Ancak bu konuda dikkate edilmesi gereken husus kredi kartından ödeme yapmak ve kredi kartından nakit para çekmek kavramları birbirinden oldukça farklıdır. Dönemsel olarak faturalanıp kişilere tutarı sonradan ödeme şansı veren kredi kartlarından nakit para çekmek o kadarda avantajlı bir durum değildir aksine nakit para çekmek dezavantajlı bir durumdur.

Piyasada birçok kredi kartı markası olması sebebiyle kredi kartı markaları birbirleri ile çok sıkı bir rekabet içerisindedir ve bu sebeple şartlarını müşterilerine uyumu bir şekilde değiştirmeye başlamışlardır. Bundan birkaç yıl öncesine kıyasla kredi kartından nakit avans çekmenin faiz oranı düşürülmüş olsa da normal işlemlere kıyasla hala faiz oranı oldukça yüksektir. Kredi kartından nakit avans çekilmesi durumunda dönem borcu geldiğinde minimum olarak çekilen tutarın %50’sinin ödenmesi gerekmektedir. 3 dönem üst üste çekilen nakit avans tutarının %50’sinin altında bir ödeme yapılması durumunda bu hizmet devre dışı kalmaktadır yani 3 fatura dönemi boyunca kişiler nakit avanstan çektikleri tutarın yarısını ödemezler ise kullandıkları kredi kartının nakit avans çekme özelliği devre dışı kalmaktadır.

Etiketler
Kredi Kartı Kredi Para