Akbank ve Sabancı'da büyük kayıp

Akbank'ın güçlü sermaye yapısına karşın bedelli sermaye artırımı kararı sürpriz olarak algılandı. Kararın duyurulmasının ardından Akbank ve Sabancı Holding hisseleri düştü.

Akbank ve Sabancı'da büyük kayıp

Akbank'ın sermayesini yüzde 30 artırarak 4 milyar liradan 5.2 milyar liraya yükseltme kararında sermaye benzeri ihraç yapmak yerine bedelli artırımı tercih etmesi takibe dönüşme riski olan alacaklara karşı önlem şeklinde algılanmasıyla hem bankanın hem de Sabancı Holding'in hisseleri sert düştü.

Analistler Akbank'ın güçlü bir sermaye yapısına sahip olmasına rağmen, sermaye benzeri ihraç yapmak yerine bedelli sermaye artırımı kararının sürpriz olduğunu belirterek, bankanın temkinli yaklaşımı doğrultusunda önümüzdeki dönemde artabilecek NPL'lere karşı bir önlem olabileceğini belirtiyorlar.

Bir bankacılık analisti, "Temkinli gittiği için bu kararı aldığını düşünüyoruz. Aslında SYR'si şu anda iyi acil bir sermaye ihtiyacı yok ama önümüzdeki dönemde artacak olan yeni NPL girişleri olacak. Banka da 2019-2020'yi düşünerek böyle bir karar aldı diye düşünüyoruz" dedi.

Etiketler
Akbank Sabancı Holding