Can Ataklı: Ortada çok garip bir hava var, hayırlısı bakalım

Gazeteci Can Ataklı, halkın hayat pahalılığına dair şikayetlerini köşesine taşıyarak "Ortada çok garip bir hava var hayırlısı bakalım" yorumunu yaptı.

Can Ataklı: Ortada çok garip bir hava var, hayırlısı bakalım

Korkusuz yazarı Can Ataklı, ekonomi yönetiminin attığı adımlar nedeniyle sürekli artan hayat pahalılığı ve vatandaşların bu konudaki şikayetlerini 'Ortada çok garip bir hava var hayırlısı bakalım' başlıklı köşesine taşıdı.

"Ne zaman kalabalıklara girsem her taraftan aynı şikayet geliyor. 'Ne oluyor kardeşim, böyle olur mu, nereye varacak bu işin sonu?' Konuşulan tek konu var. Sürekli artan fiyatlar. Kimse yükselişin ne zaman ve hangi düzeyde duracağını bilmiyor" diyen Ataklı, şöyle devam etti:

"Örnekler binlerce ama ikisini sunayım size.

Konuşuyorum öfkeli biriyle 'Abi olmaz ki…' diyor, 'Her akşam bir avuç kabak çekirdeği yiyorum, pek çok şeye iyi geldiğini söylüyorlar' diye devam ediyor ve öfkesini dile getiriyor: 'Allah inandırsın geçen yıl bu zaman kabak çekirdeği 55 liraydı. Sonra 80 oldu, derken 100, burada duracağını sandım, ama 130 oldu, 150, 175, dün akşam etikette 200 lira yazıyordu. Yahu kabak çekirdeği bu, ne oluyoruz?'

Bir diğer konuşmamda şunlar söylendi:

'Adetim oldu her hafta marketten 200 gram piliç döner alıyorum. Market fişlerimi atmam, saklarım. Son aldığım fiyatı görünce eski fişlerime baktım. 200 gramlık piliç döner paketi yılbaşında 3 Ocak’ta 10.90 liraymış. Bu ay 7 Ekim’de 18.75 olmuş. Dün (14 Ekim) aldığımda fiyat 22.5 lira. Bu ne ya.'

Peki ne oluyor böyle? Herkes öfkeli, burnundan soluyor da ne oluyor? Bu soruyu sorduğumda genelde 'seçimde görürsün' cevabını alıyorum."

Yazının tamamı.

Etiketler
Can Ataklı