Halk TV 'kara para'yı sordu, yayın yasağı geldi!

Ekonomist Emin Çapa, Merkez Bankası'nın açıkladığı kaynağı belirsiz paranın Halk TV ekranlarında 'Sözüm Var' programında sorgulanması üzerine RTÜK tarafından yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Halk TV 'kara para'yı sordu, yayın yasağı geldi!

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) her ay açıkladığı ödemeler dengesi istatistiklerini göre, kaynağı belirsiz para giriş ve çıkışlarını gösteren ‘net hata ve noksan' kaleminde rekor üstüne rekor kırıldı.

Bu gelişmelerin ardından Merkez Bankası'nın açıkladığı kaynağı belirsiz paranın Halk TV ekranlarında 'Sözüm Var' programında sorgulanması üzerine RTÜK tarafından yayın yasağı getirildi.

"RTÜK BİZE PROGRAM YAYIN YASAĞI GETİRDİ"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ekonomist Emin Çapa, "Merkez Bankası açıkladı; Türkiye'ye 8 ayda, 'nereden geldiği belli olmayan', 28.3 milyar dolar para girmiş. Cumhuriyet tarihi rekoru. Sözüm Var'da bu paranın nereden geldiği sorgulandı diye, RTÜK bize program yayın yasağı getirdi" dedi.

"SANSÜR CENNETİYİZ"

Çapa, "Bu yayın yasağı şu anda yürürlükte olan 5 yayın durdurma cezasından ayrı olarak uygulanacak. Sansür cennetiyiz" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Emin Çapa Halk TV Ordu Merkez Bankası