'Kriz kahini' Roubini'den uyarı: 'Tarihin en büyük sahterkarlığı'

ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, kripto paralar hakkında sert ifadeler kullanarak "tarihin en büyük sahtekarlığı" dedi.

'Kriz kahini' Roubini'den uyarı: 'Tarihin en büyük sahterkarlığı'

'Kriz kâhini' olarak nitelendirilen Nouriel Roubini, Twitter hesabından kripto paralara sert eleştiriler yöneltti. Ekonomist, "Bir dolandırıcı tarafından yönetilen bir başka kripto skandalı. Kripto, finansal tarihin en büyük dolandırıcılığı" ifadelerini kullandı.

Roubini, kripto paralar hakkındaki eleştirilerini "Kripto paraları 'b.k parası' olarak adlandırmak belki gübrelik dışkı için hakaret olabilir. İkincisi doğal gübre olarak çok değerli ancak coinler işe yaramaz ve çevreyi kirletiyor. Gerçek değerleri 0 bile değil; negatif eğer negatif dışsallıkları göz önünde bulundurursak" şeklinde sürdürdü.

Roubini, Instagram hesabından bir kripto token'ı tanıtırken ücret aldığını açıklamadığı için 1.26 milyon dolarlık cezaya çarptırılan Kim Kardashian için "100'lerce ünlü, b.k paraları ve kripto dolandırıcılık yoluyla iyi bir kazanç sağladı. Mevcut cezalar hafif, yargılanmalılar" değerlendirmesini yaptı.

Etiketler
Kripto Kripto para Para