Akif Beki: Şom ağızlı ekonomistler yine uyarıyor

Karar yazarı Akif Beki, hükümetin attığı son adımlara değindiği yazısında "Kira darbesinin engellenmiş olması sevindirici, kutlama halayları başlasın. Yalnız, şom ağızlı ekonomistler yine uyarıyor" dedi.

Akif Beki: Şom ağızlı ekonomistler yine uyarıyor

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, yeniden 17 seviyesinin üzerini gören dolar/TL kuru ve konutlarda kira zammına getirilen yüzde 25 sınırını köşesine taşıdı.

Esprili bir dille kaleme aldığı yazısında 'daha önce bir gıda darbesi girişiminin market baskınları ve etiket denetimleriyle püskürtüldüğünü' söyleyen Beki, şöyle devam etti:

"Şimdi de iktidara yönelik bir kira darbesi tespit edildi, kiralara üst sınır getirmek suretiyle önleniyor inşallah. AK Parti'yi, başarısız gösterip yıpratmaya ve halkın gözünden düşürmeye dönük bütün ekonomik saldırılar, bir bir bertaraf ediliyor.

Soğan-patates çetelerinin, depolarında suçüstü basılıp nasıl çökertildiklerini hatırlayın. Emlak krallarının, kira lortlarının kirli oyunu mu bozulamayacaktı!

Ölçüsüz ve fahiş kira artışları, yüzde 70'lik ölçülü ve makul enflasyon oranlarıyla açıklanamazdı, ekonomik gerçeklerle bağdaşmıyordu. Hedef yine Türkiye'ydi... O tezgaha da el attı iktidar ve operasyon boşa çıkarıldı.

Enflasyon yukarı çıkarıldı diye hemen fiyatlara yansıtan fırsatçı, vurguncu ve stokçulara göz yumulmayacak elbet. Stokçu cuntasına yasal önlem de yolda nitekim.

Ev sahipleri, hayatlarının pahalanmasını kendiliğinden sineye çekse, planın başarısı için elini taşın altına koysa, kirayı enflasyon kadar artırmasa devlet karışmayacaktı. Kendileri istedi.

Kira darbesinin engellenmiş olması sevindirici, kutlama halayları başlasın. Yalnız, şom ağızlı ekonomistler yine uyarıyor. 'Yakıt zamlarını evlere salıp ev sahiplerinin elini bağlarsanız, para kayıt dışına kayar, ticaret de karaborsaya' diyorlar. Niye ola ki?"

Etiketler
Akif Beki