Sıfır otomobil fiyatlarına haftalık zam!

Yükselen dolar kuru ve enflasyon endişeleriyle sıfır araç fiyatları haftalık olarak yükselmeye başladı. Oto galericiler, ''Buna bağlı olarak ikinci el otomobil fiyatları da artıyor'' dedi.

Sıfır otomobil fiyatlarına haftalık zam!

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye'de enflasyonun yüzde 73,50'i bulması ve dolar kurunda yaşanan hareketlilik TL'nin değer kaybetmesine neden oldu. Öte yandan koronavirüs salgını sonrası yaşanan çip krizi de otomobil sektöründe olumsuz sonuçlara neden oldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan oto galericiler, sıfır araçları bayide bulamadıklarını söyleyerek, sıfır araç liste fiyatlarına haftalık olarak artış geldiğini belirtti. Ayrıca Türkiye'de otomobil markalarının sitelerinden elde edilen bilgilere göre en düşük fiyatlı sıfır aracın 310 bin lira olduğu görülüyor.

''SIFIR ARAÇLARA HAFTALIK ZAM GELİYOR''

İHA'ya konuşan oto galerici Yılmaz Kebapçı,, “Sıfır araçlara bağlı olarak ikinci el araç fiyatları yükseliyor. Sıfır araçlara artık haftalık zam geliyor. Sıfır araçlarda tedarik sıkıntısı da yaşanınca ikinci ele talep oldukça arttı. İkinci el araç fiyatları da sürekli tırmanış içerisinde" dedi.

Etiketler
İkinci El Araç Dolar Enflasyon Otomobil İkinci El