MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı işsizlik gerçeğini görmezden geldi: İş beğenmeme gibi bir durum var

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye'de milyonları bulan işsiz gerçeğini görmezden gelerek, ''Maalesef Türkiye'de iş beğenmeme gibi bir durum var'' dedi.

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı işsizlik gerçeğini görmezden geldi: İş beğenmeme gibi bir durum var

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısının 2022 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 153 bin kişi artarak 3 milyon 894 bin kişi olduğu belirtildi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi'nin (DİSK-AR) verilerine göre ise, geniş tanımlı işsiz sayısı 8,5 milyonu buldu.

Bloomberg HT yayınında enflasyon ve kur kriziyle birlikte her geçen gün artan işsiz sayısını görmezden gelen MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, ''Bizim üyelerimizden gelen duyumlarınız var. Çok eleman arayan ama bulamayan var. Maalesef Türkiye'de iş beğenmeme gibi bir durum var. Emek yoğun işlerde çalışmak istenmiyor. İnsanlar ağır işlerde, emek yoğun işlerde çalışmak istemiyor. Çalışsa da verimli olmuyor. Yabancı uyruklu işçiler bu işlerde daha fazla çalışıyor" ifadelerini kullandı.

''İŞSİZLİĞİN BU KADAR OLMAMASI GEREKİYOR''

Asgari ücretin İstanbul ya da Ankara gibi büyük illerde cazip olmayabileceğini belirten Asmalı, "Ama Anadolu'da bu ücretle daha rahat yaşanabilir. Ama buradaki işler de tercih edilmiyor. İhracatın bu kadar geliştiği ortamda, işsizliğin bu kadar olmaması gerekiyor. İşsizliğin daha geri gelmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

''ÜCRET ARTIŞI ÇÖZÜM DEĞİL''

Asgari ücrete, enflasyonun üstünde bir zam yapıldığını dile getiren Asmalı, fiyatlar arttıkça ücretleri yükseltmenin enflasyonu daha da yukarı çekeceğini dile getirerek, ücretlinin de mağdur edilmemesi gerektiğini, başka bir sosyal yol bulunması gerektiğini dile getirdi.

Etiketler
Türkiye