'Artık hedef tutturulmasından bahsedilemez bir enflasyon gerçeği yaşıyoruz'

Enflasyondaki yükselişin durdurulması mümkün olmazken karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, ""Meselemizin hayat pahalığının ötesinde topyekün ekonomi yönetimi olduğunu görmeden ayağa kalkmak imkansızdır." diye yazdı.

'Artık hedef tutturulmasından bahsedilemez bir enflasyon gerçeği yaşıyoruz'

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon yüzde 54,44'e yükseldi.

Artan enflasyon raflarda neredeyse her ürüne zam olarak yansıdı. Hayat pahalılığı nedeniyle geçinmek mümkün olmazken Mustafa Karaalioğlu, ekonomik verileri köşesinde değerlendirdi.

"ARTIK HEDEF TUTTURULMASINDAN BAHSEDİLMEZ BİR ENFLASYON GERÇEĞİ YAŞIYORUZ"

Mustafa Karaalioğlu, "Hangisini listenin başına koyalım diye düşünürken hayat pahalılığı Türkiye’nin meselelerinin birinci sırasına oturdu, kalkmıyor. Bariz, önlenemez ve can yakıcı bir pahalılık meselesi ve artık hedef tutturulmasından bahsedilemez bir enflasyon gerçeği yaşıyoruz." ifadeleriyle ekonomik göstergeleri değerlendirdi.

AKP iktidarının ekonomik krizi yöntemediğine de atıf yapan Mustafa Karaalioğlu, "Meselemizin hayat pahalığının ötesinde topyekün ekonomi yönetimi olduğunu görmeden ayağa kalkmak imkansızdır. Türkiye’deki enflasyonun çok büyük kısmının kendi politikalarımızın sonucu olduğu kabul etmeyen ve suçu dışarıya atan bir anlayışla hayatı ucuzlatmak da mümkün değildir. Türk lirası, Dolar ve Euro’da yükseğin yükseği faizle borçlanırken; milli parayı bir yılda iki katı değersizleştirmişken ve bütün etiketlerin ucu dövize bağlıyken problemi kaynağından çözmek dışında yol bulunmamaktadır." dedi.

MUSTAFA KARAALİOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Enflasyon