İbrahim Kahveci: Bu durum bu şekilde sürerse çift haneli enflasyonu bile ararsınız.

Merkez Bankası'nın faizi sabit tutma kararını değerlendiren İbrahim Kahveci, "Büyük cesaret... Ya laf dinlemiyor ya da dinlediği laf bu... Ama bu hareketle Kuranı Kerim ortada kalmış olmadı mı?" diye sordu.

İbrahim Kahveci: Bu durum bu şekilde sürerse çift haneli enflasyonu bile ararsınız.

Eylül ayından bu yana AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuç" ekonomi politikalarıyla 5 puan faiz indirimi gerçekleştirdi. Faizlerin indirilmesinin ardından enflasyon yüzde 50'yi aşarken son 3 ayda politika faizi sabit bırakıldı.

Karar yazarı İbrahim Kahveci politika faizin 14 puanda bırakılmasını köşesine taşıdı. Kahveci, "Merkez Bankası Para Politikası Kururlu -PPK dün faizleri sabit tuttu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ortada NASS var” demesine rağmen 3 aydır faiz indirmiyor. Büyük cesaret... Ya laf dinlemiyor ya da dinlediği laf bu... Ama bu hareketle Kuranı Kerim ortada kalmış olmadı mı? Yok işler öyle değil, piyasaya göre vs yapılıyordu ise zaten Eylül 2021’den beri kendimize edebileceğimiz bütün kötülükleri etmiş bulunduk bile." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kahveci, "Son günlerde enflasyon için çok fazla “Kur hareketine” odaklanmış bir ekonomi yönetimi görüyoruz. Oysa aşağıda grafikte parasal genişlemeyi görüyorsunuz. Kısaca söyleyeyim: Bu durum bu şekilde sürerse bırakın tek haneyi, çift haneli enflasyonu bile ararsınız." değerlendirmesinde bulunarak şu grafiği paylaştı:

İbrahim Kahveci: Bu durum bu şekilde sürerse çift haneli enflasyonu bile ararsınız. - Resim : 1

İBRAHİM KAHVECİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Ordu Enflasyon Faiz İbrahim Kahveci