Karar yazarı İbrahim Kahveci: Büyük sorun burasıdır, ekonomik buhranı bile aratacak çöküş

Karar yazarı İbrahim Kahveci Türkiye'deki ekonomik çöküşü köşesine taşıdı. Kahveci, "Bugün yaşadığımız sorunlar yarın yaşayacağımız sorunların yanında hafif bile kalır. " dedi.

Karar yazarı İbrahim Kahveci: Büyük sorun burasıdır, ekonomik buhranı bile aratacak çöküş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi politikalarının yarattığı etkiler yurttaşın cebini yaktı.

Karar yazarı İbrahim Kahveci, 2001 krizini de hatırlattığında yazısında "O nedenle 2001 krizine çözüm üreten ve o geçici program sonrası üretim-yatırım programını bilen kadroların yönetime gelmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kahveci, "İşte benim en fazla korktuğum asıl büyük çöküş, büyük sorun burasıdır. Ekonomik buhranı bile aratacak çöküş... 2018 yılındaki kur yükselişi ve/veya 2021’de başlayan yeni kur yükselişi vs 2017’de başlayan beyin çıkışı yanında hikaye kalır. Kurumların çökmesi, kuralların işlememesi, beyin göçünün başlaması bize ilerleyen yıllarda çok daha büyük yıkımlar getirecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kahveci, "Korkuyorum ve çok korkuyorum. Bugün yaşadığımız sorunlar yarın yaşayacağımız sorunların yanında hafif bile kalır. Daha yarının ne olacağını bilemeyen ekonomi yönetimi ile ülke yönetiyoruz. Evlatlarınızı düşünün... Ve siz söyleyin: Yönetimden umudunuz var mı? Muhalefet çalışıyor mu? Kısaca ülkeden umudunuz var mı? Varlık içinde sürünüyoruz" dedi.

İBRAHİM KAHVECİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
İbrahim Kahveci Türkiye