Faik Öztrak: Esas ayrışma 2013 yılında başladı...

CHP Ekonomi Masası Heyeti Denizli iş dünyası ve sivil toplum örgütleri ile buluşuyor.

Faik Öztrak: Esas ayrışma 2013 yılında başladı...

CHP Ekonomi Masası Heyeti, bugün Denizli'ye gitti. İş dünyası ve sivil toplum örgütleri ile bir araya gelen heyet, ekonomik durumu değerlendirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, toplantıda bir konuşma yaptı. Öztrak Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulunurken, bu dar boğazdan çıkış yolunu da açıkladı.

Öztrak; "Faiz sebep enflasyon sonuç cümlesi 20 Aralı'tan beri ağza alınmamıştı. Ta ki dün akşama kadar. Dün bu cümleyi kurup enflasyonun düştüğünü söyledi. Sizler bu oyunun kurallarını gayet iyi bilirsiniz, düşüp düşmeyeceğinin takdirini size bırakıyorum."dedi.

"Bankalar Merkez Bankası'ndan yüzde 14 faizle para alıp yüzde 16 faizle bankalara satıyor" diyen Öztrak, bu durumun korkunç olduğunu ifade etti.

DÖVİZİN KÖPÜĞÜ ALINDI MI?

Öztrak "Dövizle ilgili tablo solda duruyor. Trende baktığınız zaman aynı yolda ilerliyor. Kimse ocak ayında doların 13,50 olmasını beklemiyordu. Daha önemli bir şey var "enflasyonun köpüğü alınacak" diyordu. Son veriler bize diyor ki "Turpun büyüğü heybede..." İhracatçı çok rahat deniyor ya, kimse rahat değil. Özellikle belli kesimler hiç rahat değil." dedi.

YENİ EKONOMİ MODELİ

"Yeni ekonomi modeli dediler dediler, model dedikleri şey ekonomideki kırılganlığı ciddi biçimde artırdı." diyen Öztrak, "Bu yıl Türkiye'nin çevirmesi gereken 170 milyar dolar borç var. Türkiye'nin risk primleri çok yüksek. Hazine iç borcu bile dolarize olmuş halde. Son olarak da bankalardaki TL mevduatını da dövize endeksledik." dedi.

"1970-1980 model ekonomi politikaları ile bu ekonomi yönetilemez." diyen Öztrak, "Kimse rahat değil" diye ekledi ve iş insanlarının yorumlarını da okudu.

Etiketler
Denizli Faik Öztrak