Gerçek Gündem sordu: Vatandaş enflasyon için ne diyor?

Gerçek Gündem ekibi, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yıllık 38,08 olarak açıkladığı enflasyonla ilgili vatandaşlarla konuştu.

Gerçek Gündem sordu: Vatandaş enflasyon için ne diyor?

HABER: FIRAT FISTIK / KAMERA- KURGU: SEDAT ELBASAN

Türkiye'de hayat pahalılığı her geçen gün kendisini daha fazla hissettirirken, döviz kurlarındaki düşüşle fiyatlarda indirim beklentisine giren vatandaşlar yeni yılın ilk dakikalarında zam yağmuruyla karşılaştı.

Doğalgaza yüzde 25, elektriğe yüzde 50 zam geldi. Elektrikte 150 kilovatsaatin üzerindeki kullanımlarsa yüzde 125 zamlandı. Ayrıca boğaz köprüleri ve Avrasya Tüneli geçiş ücretleri de arttı.

ENFLASYON İÇİN TÜİK YÜZDE 36,08, ENAG YÜZDE 82,81 DİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göreyse tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) yıllık bazda yüzde 36,08 olarak belirlendi. Bu, 2002 yılından beri açıklanan en yüksek resmi oran.

Peki vatandaşlar ne diyor? Gerçek Gündem, vatandaşlara sordu. Kadıköy'de konuştuğumuz vatandaşlar, hissettikleri enflasyonun TÜİK verilerinin kat be kat üstünde olduğu konusunda hemfikir.

'KENDİ HESAPLAMAMA GÖRE ENFLASYON YÜZDE 86'

37 yaşında olduğunu belirten bir vatandaş, kendi hesaplamalarına göre enflasyonun yüzde 86 olduğunu söyledi. Ardından, "Geçinemiyorum, üç gün yiyeceğim şekilde hesaplama yapıp alışveriş yapıyorum" dedi.

'DEVLETİMİZİN YANINDA OLMAYALIM MI?'

Bir başkası ise ekonomideki sorunların farkında olduğunu, ama yapacak bir şey de olmadığı görüşünü dile getirdi:

"Ekonomi iyi değil ama, ne yapalım? Devletimizin yanında olmayalım mı? Düzelir herhalde, böyle kalmaz elbette."

Etiketler
Ordu Enflasyon TÜİK Türkiye