Cem Küçük: Memur ve emeklilere iyi zam verilmeli ki, bu zamlar karşılansın!

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, yapılan son zamları değerlendirirken "Memur ve emeklilere iyi zam verilmeli ki, bu zamlar karşılansın. Yeni yıl nasıl olacak bakacağız" dedi.

Cem Küçük: Memur ve emeklilere iyi zam verilmeli ki, bu zamlar karşılansın!

Özellikle eylül ayından bu yana hayat pahalılığının kendini daha da hissettirdiği Türkiye'de dolar/TL kurundaki düşüş, fiyatlara indirim olarak yansımadı. Aksine yeni yılla birlikte birçok zam geldi.

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, AKP'nin bariz bir strateji hatası olduğunu söyledi.

"Bu zam ekim ya da kasımda yapılsa gene eleştirilir ama bu kadar büyük kıyamet kopmazdı. Ağustos ayından beri zamları ve hayat pahalılığını konuşuyoruz. Tabii dövizin yüksek olmasını da" diyen Küçük, şöyle devam etti:

'BU SON ZAMMIN ZAMANLAMASI VE STRATEJİSİ YANLIŞ'

"AK Parti iki hamleyle buna cevap verdi. Önce asgari ücreti 4.253 liraya çıkardı. Peşinden dövizi düşürdü. Psikolojik inisiyatifi de ele geçirmişti. Bu son zammın zamanlaması ve stratejisi yanlış.

'TERS TEPİYOR'

Dediğim gibi bu zam ekim ya da kasımda yapılsa tamam. Enerji Bakanımız Fatih Dönmez doğalgaz ve elektrik fiyatlarını yansıtmıyoruz dediği haftanın ertesinde bu zam gelince ters tepiyor. Memur ve emeklilere iyi zam verilmeli ki, bu zamlar karşılansın. Yeni yıl nasıl olacak bakacağız."

Etiketler
Memur Cem Küçük Türkiye