Bir süre döviz alım - satımı yapılamayan Garanti Bankası'nda işlemler normale döndü

Kurlardaki hareketlilik sonrası döviz alım - satımı yapılamayan Garanti Bankası'nda işlemler, yaklaşık yirmi dakika sonra normale döndü.

Bir süre döviz alım - satımı yapılamayan Garanti Bankası'nda işlemler normale döndü

GERÇEK GÜNDEM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) eylülde başlattığı faiz indirimi serisine aralık ayında da etmesi, döviz kurlarında yeni bir ralli yaşanmasına neden oldu.

Güne 15,66'dan başlayan Amerikan doları/Türk lirası kuru gün içinde 17,15'i görünce Merkez Bankası beşinci kez piyasaya müdahale etti. Ancak 16,50'ye kadar gerileyen kur, daha sonra yeniden 16,60'ın üzerine tırmandı.

Bunun üzerine bazı kullanıcılar, Garanti Bankası üzerinden döviz alım - satım işlemi yapılamadığını fark etti. Mobil uygulamaya girenlerin karşısına "Şu anda işlem gerçekleştiremiyoruz, lütfen sonra tekrar deneyiniz, özür dileriz" yazısı çıktı.

14:00'da fark edilen sorun, haberi yazdığımız 14.11'de de devam ediyordu. Buna ek olarak uygulama üzerinden para göndermek, fatura ödemek gibi işlemler de yapılamıyordu.

İlerleyen saatlerde tamamen giriş yapılamayan uygulamada işlemler, yaklaşık 20 dakikalık kesintinin ardından normale döndü.

Haberi hazırlarken denediğimiz Ziraat Bankası, İş Bankası ve Yapı Kredi'de ise herhangi bir sorun yaşanmadığını not düşelim.

Etiketler
Garanti Bankası Urla Döviz