Financial Times, krizin faturasını Cumhurbaşkanı’na kesti: Erdoğan faiz indirimine devam ederse lira değer kaybedecek

Financial Times'ın makalesinde; AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz indirimine devam ettiği takdirde liranın değer kaybedeceği, enflasyonun artacağı vurgulandı.

Financial Times, krizin faturasını Cumhurbaşkanı’na kesti: Erdoğan faiz indirimine devam ederse lira değer kaybedecek

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, Türk lirasındaki değer kaybı ve dövizdeki dalgalanmaya ilişkin bir analiz yayınladı. Analizde, Türkiye'nin döviz krizininde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkili olduğu belirtildi.

Financial Times makalesinde; Türk lirasındaki değer kaybının geçmiş dönemlerden farklı olduğuna dikkat çekildi. Merkez Bankası'nın 'bağımsız' olmadığının vurgulandığı makalede; krizin, Erdoğan'ın kararları sonucunda yaşandığı belirtildi.

Erdoğan'ın krize ilişkin açıklamalarında yaptığı 'dış güçler' vurgusunun aksine krizin Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasıyla başlatıldığını söyleyen FT, faiz indirimi kararının ardından TL'deki değer kaybının arttığına dikkat çekti.

'LİRANIN DEĞER KAYBI SÜRECEK, ENFLASYON ARTACAK'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'faiz lobisi' ve 'Kurtuluş Savaşı' söylemlerine de yer veren gazete, faiz indirimi programında ısrarcı oldunduğu sürece liranın daha da değer kaybedeceği ve fiyat artışlarının süreceğini vurguladı.

ERDOĞAN'IN POPÜLARİTESİNDE AZALMA

Makalede; Türkiye'deki yaşam standartlarının düştüğü belirtilerek Erdoğan'ın popülaritesinde de bir azalma olduğu ifade edildi. Muhalefetin seçimler konusunda 'iyimser' olduğunu söyleyen gazete, "Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tek soru; Cumhurbaşkanının daha ne kadar kalacağı ve gitmeden önce ne kadar zarar verebileceğidir" dedi.

Etiketler
Enflasyon Faiz Financial Times