Ekonomist Remzi Özdemir dolar kurunun yükseleceği seviyeyi açıkladı

Dolar kuru rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Ekonomist Remzi Özdemir'den dolar kuru ile ilgili dikkat çeken tahmin geldi.

Ekonomist Remzi Özdemir dolar kurunun yükseleceği seviyeyi açıkladı

Merkez Bankası'nın yüksek enflasyona rağmen art arda faiz indirmesi ve yükselen enflasyon nedeniyle Türk Lirası erimeye devam ediyor. Dolar kuru bu durum karşısında tarihi rekor kırarak 11.70 bandını test etmişti.

REMZİ ÖZDEMİR'DEN DOLAR YORUMU

Ekonomist Remzi Özdemir katıldığı bir Youtube yayınında dolar kurunun durumu ile ilgili konuştu.

Özdemir dolar ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası şu anda tamamen kontrolden çıkmış TL'ye hükmedemiyor. Kendi bastığı paranın değerini koruyamıyor. Şu anda kafalarında tek bir senaryo var. Nasıl konut kredisi faizlerini 0,99'a düşürürüz? Ve bu konut piyasasını nasıl patlatırız. Bildikleri tek şey beton ekonomisi.

Bankalar istedikleri kadar faiz düşürsün, kesinlikle konut kredisini 0.99'a çekmeyecektir. Olan sadece TL'nin dolar kaybıyla sonuçlanacaktır. 12.20 lira ve 13 lirayı ben bu politikalar değişmedi sürece ben çok rahat görebileceğimizi inanıyorum."

EVREN DEVRİM ZELYUT'TAN DOLAR ANALİZİ

Remzi Özdemir'le aynı yayına katılan ekonomist Evren Devrim Zelyut şu ifadeleri kullandı:

AKP'nin kendi bekasını kurtarmak için faiz politikası Merkez Bankası'na dayattığı ve perşembe günü kuvvetle muhtemel pas geçmeyerek yeni bir faiz indirimi ve yeni bir faciayla karşımıza gelmesi kurdaki son hareketi yapıyor.

Ve şöyle de ileri tarihli bir kur hesabı analizi yapıyoruz. Dolar kurunu 10.20 lira olarak baz aldığımız zaman yüzde 20 enflasyonla 12 aylık sürede 2 lira 4 kuruşluk bir kayıp öngörüyoruz. 10.20+2.04 lirayı topladığımız zaman karşımıza 12.24 kuruşluk bir dolar kuru ortaya çıkıyor.

Etiketler
Rekor