Gültekin Uysal'dan Erdoğan'a sert ekonomi eleştirisi: Anlaşılan hedefi bu...

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Gültekin Uysal'dan Erdoğan'a sert ekonomi eleştirisi: Anlaşılan hedefi bu...

Twitter hesabından paylaşım yapan Gültekin Uysal, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ben ekonomistim' açıklamasını eleştirdi ve Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi.

Uysal'ın paylaşımı şöyle:

"Akp Genel Başkanı Erdoğan’ın anlaşılan hedefi TL’yi değersizleştirerek, Milli şirketlerimizi ve varlıkları (batırmak) ucuzlatmak sonrasında da yabancılara satılarak ülkeye para girişini sağlamak! Ekonomist(?) Erdoğan’ın dahiyane düşüncesi! Peh peh..."

Gültekin Uysal'dan Erdoğan'a sert ekonomi eleştirisi: Anlaşılan hedefi bu... - Resim : 1

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, dün gerçekleşen Para Politikası Kurulu toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, faizleri 1 puan indirdi. Geçtiğimiz aylarda da faiz indirimine giden Merkez Bankası, son indirimle birlikte toplamda 400 baz puan faiz indirimi yapmış oldu.

Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından dolar tüm zamanların rekorunu kırdı. Dolar/TL dün 11.31 seviyesine yükseldikten sonra düştü. Euro/TL ise güniçinde en yüksek 12,82 seviyesini gördü.

ERDOĞAN: BEN EKONOMİSTİM

Daha önce de "Ben bir tıp mensubu değilim. Benim alanım ekonomi" sözlerini sarf eden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'ekonomist' olduğuna dair açıklamasını yinelemişti.

Erdoğan, 8 Kasım'da Batman'da gençlerle buluşmuş ve burada yaptığı konuşmada, "Ben ekonomistim, siz ne kadar kaynak oluşturursanız, devletin kasasından da bir kuruş çıkmaz, yaptığımız bu" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Demokrat Parti Gültekin Uysal