'Merkez'den doları koparacak ikinci hata!'

Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut, ekonomi yönetiminin ikinci bir hata yaptığını söyledi. "Bir ekonomide büyümeden, yani mal ve hizmet üretiminden daha fazla para basarsanız, o işin sonunda enflasyon patlar" dedi.

'Merkez'den doları koparacak ikinci hata!'

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Yeniçağ gazetesinde 'Merkezden doları koparacak ikinci hata!' başlıklı yazısında ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası'nın faizleri enflasyonun altına indirerek dolar/TL'de ilk ateşi yaktığını dile getiren Zelyut, "Bunu gayet iyi biliyorsunuz. Şimdi ikinci ateşi de yaktı" dedi. Bu hatanın da yine AKP'nin zorlaması nedeniyle oluştuğunu dile getirdi.

'İŞİN SONUNDA ENFLASYON PATLAR'

"Paranın hesabını sorma 2023 sonrasına kaldı ama ben bugünü ilgilendirecek kısmını söyleyeyim mi? Bir ekonomide büyümeden, yani mal ve hizmet üretiminden daha fazla para basarsanız, o işin sonunda enflasyon patlar" ifadesini kullanan Zelyut, şöyle devam etti:

'KURU 10 TL CİVARINDA TUTAMAZSINIZ'

"Enflasyon patlayınca Lira'nın alım gücü iyice düşer, vatandaş dolara kaçmaya devam eder, kuru 10 TL civarında da tutamazsınız.

Merkez faizleri düşürerek ilk hatayı yaptı kuru 10'a çekti… İkinci hatası da para basarak enflasyona giden süreci kuvvetlendirmek oldu, bu da dönüp kura vuracak... Peki bu iki günahın bedelini bilin bakalım kim ödeyecek?"

Etiketler
Evren Devrim Zelyut Enflasyon Para