'Gri liste' uyarısı: 'Türkiye beklemediği bir durumla karşı karşıya kalabilir'

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından alındığı gri listeden süratle çıkması gerektiğini vurguladı. Sarıkaya, Türkiye'nin beklemediği bir durumla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

'Gri liste' uyarısı: 'Türkiye beklemediği bir durumla karşı karşıya kalabilir'

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından 'kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede başarılı olamadığı için' gri listeye alınmasını değerlendirdi. Sarıkaya, Türkiye'nin FATF'ta kurucu ülkelerden biri olmasına dikkat çekti.

FATF Başkanı Marcus Player'ın dünkü basın toplantısında 'Türkiye'de mali sektörün, maden ticareti veya emlakçılık gibi ticaret yapan farklı aktörlerin daha sıkı denetlenmesi gerektiğini vurguladığını' hatırlatan Sarıkaya, şöyle devam etti:

"BM ve AB’nin yaptırım listesinde yer alan İran gibi ülkelerle yapılan ticaret de bu kapsamda raporda yer alıyordu… Buradan Türkiye süratle çıkmazsa beklemediği bir durumla karşı karşıya kalabilir. Özellikle de son dönem AB Raporu ve Ankara’daki 10 büyükelçiliğin AİHM kapsamında yayınladığı bildiriyle gelişen durumlar kapsamında."

Etiketler
Habertürk Muharrem Sarıkaya Türkiye