Ev almayı unutun: İşte acı gerçekler!

Kısa vadede ev almayı düşünen vatandaşlara ekonomist Evren Devrim Zelyut “2023'e kadar ev almak hayal” uyarısını yaptı.

Ev almayı unutun: İşte acı gerçekler!

Ekonomist Evren Devrim Zelyut AK Parti'nin ekonomiyi getirdiği berbat bir duruma işaret ederek Ev almayı düşünen vatandaşlşara “Kusura bakmayın dost acı söyler! Kısa vadede ev almayı ve iş bulmayı unutun. “ sözleriyle seslendi.

Evren Devrim Zelyut Yeniçağ’daki bugünkü yazısına “2023'e kadar ev almak, iş bulmak hayal!” başlığıyla okuyucularının karşısına çıkarken dün açıklanan Dış ticaret açığı rakamlarını köşesine taşıdı.

Zelyut “Dış ticaret açığı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 51,3 artarak 2 milyar 827 milyon dolardan 4 milyar 278 milyon dolara çıkarak son 4 ayın en yüksek seviyesini gördü.” Diye yazarken Bir yandan artan kurla girdi maliyetleri, diğer yandan alım gücü düşmüş halkın zayıf talebi, firmaların satışlarını vuruyor.” Diye yazdı

Ekonomideki kötü gidişatın çimento fiyatlarını uçuşa geçirdiğini ve sonunda inşaat maliyeti artan müteahhitlerinde bu duruma kayıtsız kalamadıklarını yazdı.

Çimento üreticileri ile müteahhitler arasındaki kavgayı hatırlatan Zelyut AK Parti’nin lokomotifi olan betona dayalı ekonomi modelinin çökmeye başladığını ve İMKON Başkanı Tellioğlu’nun, 2 Eylül'de greve çıkacakları tarihi açıklayacağını belirtti.

VATANDAŞLAR KİRADA OTURMAYA DEVAM EDECEK

Orata çıkan bu tabloyu “Ne kadar acı değil mi? Bir model iflas ediyor. Bunu görmekle mükellef yöneticiler rant kavgasına düşmüş durumdalar. Normalde işçilerin aldığı grev kararını şimdi müteahhitler alıyor.

Nasıl bir tükenmişliktir bu” sözleriyle özetleyen ekonomist Evren Devrim Zelyut ev almayı düşünen vatandaşlara da “Buradan çıkan sonuç ise vatandaşı vuracak çünkü artan girdi maliyetleri nedeni ile konut almak artık bir hayal. Zaten salgın ve deprem nedeni ile oluşan talep de konut fiyatlarını yukarı çekmişti. Neticede orta ve alt gelirli aileler kiraya devam edecekler.” Diye uyardı

Etiketler
Evren Devrim Zelyut