Ünlü ekonomist iddialı konuştu: Dolar kurunu sıkıysa şimdi tutun!

Ekonomist Evren Devrim Zelyut gündeme bomba gibi düşen iki haberi takipçileriyle paylaşırken “dolar kurunu sıkıysa şimdi tutun” yorumunu yaptı.

Ünlü ekonomist iddialı konuştu: Dolar kurunu sıkıysa şimdi tutun!

Dolar kuru başta olmak üzere para piyasaları hakkında yapmış olduğu analizlerle adından sıkça söz ettiren Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyut YouTube için çektiği “dolar kurunu sıkıysa şimdi tutun” başlıklı videosunda dolar kuru için oldukça önemli iki haberi paylaştı.

Haberlerden birinin siyaset alanında diğerinin de ekenomi alanında olduğunu ifade eden Evren Devrim Zelyut videosunda dolar kuru için önemli ifadelerde bulundu.

RUSYA’DAN ELİ BOŞ DÖNÜLDÜ!

Zelyut dolar kurunu etkileyecek haberlerden ilki olarak Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakan yardımcısı Tolga Tolunay’ın Ruya’dan turist çekmek adına gerçekleştirdiği ziyaretten elinin boş dönmesi olarak gösterdi.

Zelyut konuşmasında kanal İstanbul projesinin bir rant projesi olduğunu aynı zamanda Rusya ile olan siyasi ilişkileri bitirme noktasına getireceğini öne sürerken Türkiye’nin Turizm gelirlerinin büyük bölümünü Rusya’dan gelen turistlerden sağladığını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı istatistikleri verilerine göre Türkiye’ye 2020 yılında 16 milyon turist geldiğini bunun 2.1 milyonun rus tusitler olduğunu açıklayan Zelyut bu gelirin yok olmasınınTürk Lirası’nı dolar karşısında çok büyük sıkıntıya sokacağını öne sürdü.

KISA VADELİ BORÇ 185.6 MİLYAR DOLAR

Zelyut’a göre dolar kurunu etkileyecek bir diğer haber ise ekonomi alanından geldi. Zelyut Merkez Bankası’nın 2021 yılı mart sonu itibariyle kısa vadeli borç stokunu 185.6 milyar dolar olarak açıkladığını belirtirken bu tutarın ülke ekonomisinin durumu açıkladığını ve dolar kurunun yukarı yönlü hareketinin önünü açacağını söyledi.

Zelyut konuşmasının sonunda bu iki haberin de etkisiyle dolar kurunda olacakları şu sözlerle anlattı:

“Ben size olacağı söyleyeyim çok büyük bir dolar kurunda sıkıntı yaşayacağız. Ödemeler dengesi krizine gireceğiz ve Turizmde Türklerin elindeki mallar ucuza kapatılacak ve küçük işletmeleri büyük işletmeler yutacak. Dolar kurunu tutmak gerçekten çok zorlaşacak arka arkaya sıkıntılı haberler geliyor”

Etiketler
Evren Devrim Zelyut