Ünlü ekonomist, dolarda beklediği seviyeyi açıkladı!

Yeniçağ gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, Yeniçağ TV canlı yayınında Remzi Özdemir ile doların son durumunu değerlendirdi.

Ünlü ekonomist, dolarda beklediği seviyeyi açıkladı!

Yeniçağ gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, 104 amiralin Montrö bildirisinin ardından başlayan tartışmaları eleştirdi.

Zelyut, "Cambaza bak cambaza deyip, panayırlarda izleyen vatandaşların ceplerini boşaltırlarmış şimdi amirale bak amirale diyerek enflasyon sefalet yitip giden paralar kaynaklar buradan algının başka alanlara çevrilmeye çalışıldığını görüyoruz." dedi.

Zelyut, doların 9.60 TL seviyesine yükseleceğini söyledi.

Yeniçağ TV’de Remzi Özdemir’le gündemi değerlendiren Zelyut’un açıklamaları şöyle:

“Burada bir noktayı daha hatırlatmak istiyorum, bakın emekli amirallerin bir göz altına alınma davası var ondan önce Boğaziçi üniversitesindeki öğrenciler göz altına alındı ondan önce yine Ayasofya ondan önce bir sürü yine böyle polemik konuları bizim enerjimizi boşa harcayacak incir çekirdeğini doldurmayacak konular gündeme geliyor.

Hemen bunu da düşünmesi lazım bizi izleyenlerin çünkü bugün enflasyon yukarıya çıkmış deli gibi yukarıya gidiyor halkımız işsiz kısa çalışma ödeneğinden mahrum haklımız salgında adeta kavruluyor.

40 binleri geçen vaka sayıları dönüp bizim ekonomideki üretim kapasitemizde vuruyor işte bu bütün ana sorunlar dururken eskilerin dediği gibi “cambaza bak cambaza” deyip, panayırlarda izleyen vatandaşların ceplerini boşaltırlarmış şimdi "Amirale bak amirale, Boğaziçi üniversitesine bak Ayasofya’ya bak" diyerek bizim kaybolan bir şekilde; açlık, enflasyon, sefalet, yitip giden paralar, kaynaklar buradan algının başka alanlara çevrilmeye çalışıldığını görüyoruz.

İşte bu çok sıkıntılı Türkiye’nin problemi bence enflasyon Türkiye’nin problemi üretim bunu kısa vadede çözmemiz lazım bunu çözemezsek ne yazık ki yayının girişinde dediğimiz 9.60 riski karşımıza çok daha büyük bir şekilde duracaktır diye düşünüyorum.”

Etiketler
Evren Devrim Zelyut