Pandemide üretim beklenen çiftçilerin traktörleri bakanlığa bağlı kurum tarafından haczedildi

Pandemide sokağa çıkma yasağından üretimin devam etmesi için sokağa çıkma yasağından muaf tutulan çiftçilerin traktörleri Amasya'!da haczedildi.

Pandemide üretim beklenen çiftçilerin traktörleri bakanlığa bağlı kurum tarafından haczedildi

GERÇEK GÜNDEM - Amasya'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan ve Avrupa Birliği destekli olarak faaliyet yürüten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından çiftçilerin traktörleri haczedildi.

İYİ Partili Amasya Belediye Meclis Üyesi Osman Yüce sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Bu zor zamanlarda bile ülkesi milleti için canını hiçe sayıp tarlasında üretim yapmak için çırpınan köylülerimizi görmezden gelen bu anlayışı kınıyoruz." ifadeleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

Pandemide sokağa çıkma yasağından üretimin devam etmesi için çiftçiler muaf tutulmuştu. Çiftçilere yapılan bu uygulama tepki gördü.

İYİ Partili Amasya Belediye Meclis Üyesi Osman Yüce'nin açıklaması şöyle oldu:

Tarım Kredi Kooperatifinin haksız yere uyguladığı ve Katılım Payı adı altında aldığı yüksek faizin altında ezilen çiftçileriminiz bugün de evlerinin önünden, bağ ve bahçesinden traktörleri jandarma eşliğinde toplandı.

Bu zor zamanlarda bile ülkesi milleti için canını hiçe sayıp tarlasında üretim yapmak için çırpınan köylülerimizi görmezden gelen bu anlayışı kınıyoruz.

En kısa sürede yasal hakları için köylülerimizle birlikte haklarını sonuna kadar savunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

TKDK'nın internet sitesi:

TKDK'nın 11. Dönem çağrısı:

TARIM ve KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 4 Mayıs 2007 tarih ve 5648 sayılı Kanunla kurulmuştur. Amacı; ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmektir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan TKDK, kamu tüzel kişiliğini haiz, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli bir kamu kurumudur.

Avrupa Birliği’nin aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturduğu Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın, Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında hazırlanan IPARD Programı’nın uygulanmasından sorumlu olan TKDK, Avrupa Birliği Komisyonu’nun gerçekleştirdiği akreditasyon ve yetki devri sürecini 30 Ağustos 2011 tarihi itibariyle başarı ile tamamlamış ve IPARD desteklerini kullandırmaya başlamıştır.

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanan ve %50 ile %65 arasında değişen mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanıyla oluşturulan IPARD Programı Fonudur. “Kamu Katkısı” olarak adlandırılan bu destek, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılmaktadır.

Etiketler
Amasya Sokağa çıkma yasağı