Selvi: Erdoğan’ın dünkü konuşmasında ekonomiyle ilgili çok önemli işaretler vardı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün grup toplantısında yaptığı açıklamaları övdü.

Selvi: Erdoğan’ın dünkü konuşmasında ekonomiyle ilgili çok önemli işaretler vardı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü konuşmasında ekonomiyle ilgili çok önemli işaretler vardı. Bir anlamda yeni dönemin yol haritasıydı" diyen Selvi, "Erdoğan, bir süredir duymadığımız ama duymak istediğimiz yeni mesajlar verdi" değerlendirmesini yaptı.

Selvi, yazısında şöyle sıraladı:

1)Ekonomi politikalarımızı fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makroekonomik istikrar olmak üzere üç sacayağı üzerinde inşa ederek hedeflerimize ulaştıracağız.

2)Ekonomide nitelikli istihdam oluşturan, enflasyona ve cari açığa yol açmayan, ağırlıklı olarak yurtiçi tasarruflar ve doğrudan uluslararası yatırımlarla finanse edilen bir büyüme yapısı oluşturuyoruz.

Bunun için makroekonomik temelleri ve kurumsal kaliteyi güçlendirerek, güvene ve istikrara dayalı bir iş ortamı tesis ediyoruz.

3)Yatırım süreçlerinin iyileştirilmesi ve üretken yatırımların özendirilmesi yoluyla, iş ve yatırım ortamını daha da cazip hâle getirmek istiyoruz.

Etiketler
Abdulkadir Selvi Hürriyet