Hak arayan 32 KESK’liye 48 yıl hapis

Diyarbakır’da ihraçlara karşı açıklama yapmak isterken gözaltına alınan KESK yöneticileri ve üyeleri hakkında açılan davanın duruşmasında 32 kişiye toplam 48 yıl hapis cezası verildi.

Hak arayan 32 KESK’liye 48 yıl hapis

17 Temmuz 2017’de KHK ile yapılan ihraçlara karşı KESK Diyarbakır Şubeler Platformu tarafından düzenlenen eylemde gözaltına alınan 32 kişi hakkında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle açılan davanın karar duruşması Diyarbakır 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

BERAAT TALEBİNE RET

Duruşmaya katılan KESK yöneticileri ve üyeleri, üzerlerine atılı bulunan suçlamayı reddederek, beraat talebinde bulundu.

Avukatlar müvekkillerinin hukuksuz olarak gerçekleştirilen ihraca karşı Anayasa’da tanınan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını kullanmak istediklerini belirtti. Savunmaların ardından KESK üyelerine 1 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi.

Hapis cezasında indirime gitmeyen hakim, sendikacıların kişilik özellikleri dikkate alındığından yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmadığı gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve cezanın ertelenmesine yer olmadığına da hükmetti.

Etiketler
Diyarbakır Gözaltı Hapis cezası