Simit Sarayı’ndan Ziraat Bankası iddialarıyla ilgili açıklama

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'na ortak olacağı iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Simit Sarayı’ndan Ziraat Bankası iddialarıyla ilgili açıklama

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Simit Sarayı'nın Ziraat Bankası tarafından kurtarılmasını onaylamadığını ifade etmesinden çok kısa bir süre sonra Simit Sarayı da günler süren suskunluğunu bozmuş ancak Ziraat Bankası'na hiç değinmemişti.

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu'dan yeni bir açıklama geldi.

Sözcü'nün haberine göre, Kavukcu, "Simit Sarayı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’na belirli oranda pay devri için yürütülen görüşmeler ile ilgili Rekabet Kurumu’na bildirimde bulunmuştur. Ancak gelinen aşamada bir ortaklık söz konusu olmamıştır." dedi.

“ORTAKLIK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Gelinen son aşamada herhangi bir ortaklığın olmadığını ifade eden Kavukcu,”Simit Sarayı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'na belirli oranda pay devri için yürütülen görüşmeler ile ilgili Rekabet Kurumu'na bildirimde bulunmuştur. Ancak gelinen aşamada bir ortaklık söz konusu olmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Ziraat Finans Grubu’na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, ekonomik olarak zor günler geçiren Simit Sarayı’nın %51 hissesini Kavukçu Yapı’dan devralmak için Rekabet Kurulu’na başvuruda bulunmuştu.

Daha sonra ise Erdoğan Simit Sarayı’nın Ziraat Bankası tarafından kurtarılmasını onaylamadığını ifade etmişti ve satış askıya alınmıştı. Rekabet Kurumu da başvuruyu internet sitesinden kaldırmıştı.

Etiketler
Simit Sarayı Saray Ziraat Bankası