Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği'nden Nişantaşı Üniversitesi'ne sert tepki

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, Nişantaşı Üniversitesi'nde 30'un üzerinde araştırma görevlisinin işten çıkarılmasını sert tepki gösterdi.

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği'nden Nişantaşı Üniversitesi'ne sert tepki

Nişantaşı Üniversitesi'nde geçtiğimiz gün başlayan işten çıkarmalar sürüyor.

Bugün çıkarılanlarla birlikte işten çıkarılan araştırma görevlisi sayısı 30'u bulurken; kamuoyunda üniversiteye yönelik büyük bir tepki oluştu.

ÖĞRETİM ÜYELERİ DERNEĞİ'NDEN SERT TEPKİ

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği de yaptığı açıklamayla üniversiteye tepki gösterdi.

''Nişantaşı Üniversitesi yönetimine burasının bir üniversite olduğunu hatırlatıyoruz'' denilen açıklama şöyle:

''29 Mart 2022, ülkemiz üniversite tarihinde bir utanç günü olarak kayda geçti. Açık yasal zorunluluğa karşın eksik ücret verilen araştırma görevlilerinin ücretlerinin kamu çalışanları ile eşitlenmesi için verdikleri dilekçeler gerekçe gösterilerek sözleşmeleri feshedildi, üniversite yöneticisi tarafından sözlü şiddete maruz bırakıldılar. Onlara destek veren öğretim üyelerinin de işlerine son veriliyor.

Nişantaşı Üniversitesi yönetimine ve tüm diğer vakıf üniversiteleri yöneticilerine hatırlatıyoruz: Ücretlerin eşitliği kanuni bir zorunluluktur. Tüm akademi çalışanlarına birikmiş farklarla birlikte eşit ücretleri ödenmelidir. Yasayı çiğniyorsunuz. ÜNİVDER olarak tüm vakıf üniversite yönetimlerini yasaya uymak ve YÖK’ü yasayı uygulamak için gerekenleri yapmaya çağırıyoruz.

Üniversitenin tüm bileşenlerini, öğrencilerimizi, öğrenci ailelerini eğitim kalitesini kökten bozan bu uygulamalar için aktif tavır almaya çağırıyoruz. Yasal hakları için mücadele eden tüm akademi mensuplarıyla birlikteyiz, buradayız. Birlikte kazanacağız.''

Etiketler
Üniversite