KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Geri sayım başladı

Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) burs ve kredi başvurularının 2. Ek yerleştirme sonuçların kayıtlarının dün sona ermesi nedeniyle önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Geri sayım başladı

Kasım ayının ilk gününde KYK burs başvuru tarihleri ile ilgili merak edilenler artış gösteriyor.

Geri ödemeli (kredi) ve geri ödemesiz (burs) iki şekilde alınan KYK başvuruları e devlet üzerinden tamamlanıyor.

KYK burs ve kredi başvuruları, 2019 yılında 16 Ekim'de 2020 yılında 28 Ekim'de başlamıştı.

Bu yıl 2. Ek yerleştirme sonuçlarına bağlı elektronik kayıtlar dün son bulduğu için yakın tarihte KYK burs başvurularının başlaması öngörülüyor.

Geçen sene bu zamanlarda başvurular e devlet ekranı üzerinden aktif olurken bu seneki KYK burs başvurusunun 1 Kasım 2021 tarihinde başlaması öngörülüyor. KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanacak.

Peki KYK burs başvurusu ne zaman, başladı mı? 2021- 2022 KYK burs/ kredi başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte yanıtı

KYK burs ve kredi başvurusu ile ilgili tarih araştırmaları an itibariyle hız kazandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından KYK burs başvuru tarihleri son dakika haberi olarak duyurulacak. Devletin sağladığı imkan karşılıklı (kredi), karşılıksız (burs) olarak alınırken başvuruların tamamı e devlet üzerinden yapılacak. Peki KYK burs başvurusu ne zaman, başladı mı? 2021- 2022 KYK burs/ kredi başvuru tarihleri açıklandı mı?

KYK BURS BAŞVURULARI 2021 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı henüz belli değil. GSB tarafından yapılacak açıklama ile KYK burs/kredi başvurusu başlayacak.

Öğrencilerin KYK ve burs başvuru tarihi sorularına yanıt veren KYK Destek hesabı, şu ifadelere yer veriyor;

"Gelişme ve duyurulardan haberdar olmak için https://gsb.gov.tr internet sitemizi ve resmi sosyal medya hesaplarımızı takip etmeye devam ediniz. İyi günler dileriz."

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvurusu işlemleri e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Bilindiği gibi, kredi ve burs başvuruları her yıl, tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasının ardından başlıyor.

2021-2022 KYK burs başvurularının, üniversite yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kasım ayının ilk haftası itibarı ile başlaması bekleniyor.

2021 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

2021 yılında lisans öğrencilerine 650 TL, yüksek lisans 1300 TL, doktorada ise 1950 TL olarak açıklanmıştı.

Etiketler
Kredi