İmam Hatipliler Derneği Başkanı: İmam hatip müthiş bir model

MEB, 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu' düzenleyecek. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Abdullah Ceylan, sempozyum öncesi yaptığı açıklamada; imam hatiplerin tüm dünyaya sunulabilecek bir model olduğunu savundu.

İmam Hatipliler Derneği Başkanı: İmam hatip müthiş bir model

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Derneği (MEDAR) iş birliğiyle ‘70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu’ adlı bir etkinlik organize edilecek. Organizasyonun açılışında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuşması bekleniyor.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan, organizasyon öncesi Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, imam hatiplerin 'tüm dünyaya sunulabilecek örnek bir model olduğunu' savundu.

'İMAM HATİPLER TÜRKİYE'NİN ÖZGÜN EĞİTİM MODELİ'

AKP iktidarı döneminde sayıları hızla artan imam hatiplerin, 'Türkiye'nin özgün eğitim modeli olma yolunda ilerlediğini' öne süren Ceylan, imam hatip birikiminin Türkiye'nin ‘ihraç ettiği bir eğitim modeli’ olduğunu söyledi.

'İMAM HATİP MÜTHİŞ BİR MODEL'

İmam hatip modelinin ‘hem Türkiye bazında hem uluslararası bazda önemli çıktıları olduğunu’ savunan Ceylan, “Bugün çok basit ve sığ olarak dar çerçevede bile ele alsak, akademik noktada YKS'ye bakıyoruz. İlk 1000'de 387, ilk 100'de 42 imam hatip öğrencisi var, derece yapmışlar. Türkiye'nin akın ettiği Teknofest'te 93 imam hatip okulumuz final oynamış, 15 okul ve 17 takım şampiyon olmuş. Bunun haricinde kültür sanat, musiki ve ilahiyat hazırlık okullarımızla hafızlık projelerimizle spor ve dil okullarımızla imam hatip müthiş bir model olarak bütün dünyaya sunulabilecek bir perspektife gelmiş durumda. Denenmiş, uygulanmış ve çok ciddi bir şekilde başarı yakalamış bir model” değerlendirmesinde bulundu.

İMAM HATİP TERCİH EDEN ÖĞRENCİLERİN SAYISI HER YIL AZALIYOR

Öte yandan Eğitim BirSen’in 2021 yılı başında hazırladığı, “Eğitime Erişim ve Katılım” isimli çalışma imam hatip liselerindeki öğrenci sayısındaki azalmayı gözler önüne sermişti. Çalışmaya göre; 2015-2019 dönemlerinde imam hatiplerdeki öğrenci sayısı yüzde 11 azalmış, 2015'te 677 bin 205 öğrenci imam hatip liselerinde okurken 2019 yılında bu sayısının 610 bin 7'ye düştüğü görülmüştü.

Etiketler
MEB Okul Türkiye