Marmara Üniversitesi öğrencilerinden 'külliye' tepkisi: 'Laik eğitime darbe'

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Acıbadem Yerleşkesi’nden Dragos Külliyesi’ne taşınma kararı öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Marmara Üniversitesi öğrencilerinden 'külliye' tepkisi: 'Laik eğitime darbe'

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na devredilecek olmasına öğrenciler tepki gösterdi.

Birgün'de yer alan habere göre, Süreç boyunca muhatap alınmadıklarını, eğitim koşullarını güvence altına alan herhangi bir açıklama yapılmadığını belirten öğrenciler, "Yerleşkemizin, onarımından sonra, başka bir fakültenin kullanımına açılmasını değil, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne tekrardan tahsis edilmesini istiyoruz" dedi.

"Biz okula başladığımız ilk günden beri kampüsümüze büyük bir aidiyet duygusuyla bağlanmış bir fakülteyiz" diyen öğrenciler, "Gerek kampüs içerisindeki hayvanlarımızla gerek Acıbadem halkı ile kurduğumuz bir ekosistem olduğuna inanıyoruz ve bu ekosistemin bozulmasını asla istemiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Öğrenciler sözlerini şöyle sürdürdü:

Acıbadem Yerleşkesi’nden Dragos Külliyesi’ne taşınma kararı, laik eğitim hakkımıza vurulan bir darbedir. 38 yıldır yerleşkemizde kurulan kültürümüz hiçe sayılarak; sanatın, şehir merkezinden uzağa, ulaşılmaz bir noktaya taşınması istenmektedir. Hali hazırda düzenini bu çevrede kuran öğrenciler acele verilen karar ile mağdur olmuştur. Aynı zamanda bu karara karşı sunulan dilekçelerin sisteme geçirilme süreci, bürokratik aksaklıklar bahane edilerek uzatılmış ve dilekçe takibi zorlaştırılmıştır
"Verilen önceki sözlerden de tecrübe ettiğimiz gibi ‘‘Bir daha taşınmayacaksınız.’’ sözleri, ‘‘Külliye’’ planları ortada dolaşırken inandırıcılığı oldukça zayıf sözlerdir" diyen öğrenciler taleplerini şöyle sıraladı:

►Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bulunduğu yapının onarılmasını, tespit edilen hasarların iyileştirilmesi ile beraber yenilenmiş binamızda eğitim almaya devam etmek istiyoruz.

►Her bölümün kendi içinde belirlediği eksikliklerinin giderilmesini talep ediyoruz.

►Öğrencilere esnek çalışma saati imkanlarının sunulmasını talep ediyoruz. Bizler çalışmak ve üretmek istiyoruz. Bu nedenle su kesintisi, elektrik faturası veya ısıtma problemlerinin çözülmesini ve bunların Türkiye’nin yetişen sanatçılarının önüne bir engel olarak çıkmasını istemiyoruz.

►Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri olarak hepimiz bir bütünüz. Bizi doğrudan ilgilendiren konularda bilgi sahibi olma hakkımızın bulunduğunu, söz hakkına sahip olduğumuzu biliyor ve bu doğrultuda bizleri görmezden gelmemenizi, bizimle beraber hareket etmenizi talep ediyoruz.

Etiketler
Laik Marmara Üniversitesi Öğrenci Üniversite