Bu kadar para nereye gidiyor? AKP'li belediye çocuklara imamlı ders verdi, 8 milyon harcadı

AKP’li Selçuklu Belediyesi’nin 2012 yılında, başlattığı, “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında harcanan para 8 milyon TL’ye ulaştı. Öğretmenler yerine imamların ders verdiği proje kapsamındaki etkinlikler için yalnızca 2019 yılında 1,3 milyon TL harcandı.

Bu kadar para nereye gidiyor? AKP'li belediye çocuklara imamlı ders verdi, 8 milyon harcadı

Konya Selçuklu Belediyesi’nin 2012 yılında, “Öğrencileri ahlaki kararlar ve davranışlar sergilemelerine yardımcı olacak değerler ile donatmak” gerekçesiyle başlattığı 'Değerler Eğitimi Projesi' kapsamında bugüne kadar 8,2 milyon TL harcandı.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, pedagojik açıdan uygun olmayan görseller içeren kitapların öğrencilere dağıtıldığı proje için 2017 yılında 844 bin TL harcanırken 2018 ve 2019 yıllarındaki toplam harcama 3,4 milyon TL’ye ulaştı.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'nin (SEDEP) maliyeti 2012 yılından bugüne katlanarak arttı. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde SEDEP Koordinatörlüğü oluşturulduğu, burada görev alan okul müdürlerinin okullarına gitmeden maaş aldığı da öne sürüldü. İktidara yakınlığı ve provokatif haberleri ile bilinen Yeni Akit’teki yazılarında kadınları hedef alan Yavuz Bahadıroğlu da “Yazarlar Buluşması” adı altında öğrencilerle bir araya getirildi.

MANEVİ DEĞERLER

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen SEDEP’in ilk kapsamlı etkinlik düzenlediği yıl 2014 oldu. 2014 yılında SEDEP kapsamında yapılan öykü, resim ve kısam film yarışması ve yılsonu şenliği gibi etkinlikler için 419 bin TL harcandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu AKP Konya Milletvekili olarak görev yaptığı dönemde projeyi, “Kitap ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanan öğrencilerin manevi değerlere olan ihtiyacı da SEDEP ile karşılanacak” sözleriyle savundu. Projenin organizasyon hizmeti için 2014 yılında harcanan 419 bin TL’nin yanı sıra 1,4 milyon TL de SEDEP kapsamında öğrencilere dağıtılan kitapların temini için tüketildi.

Selçuklu Belediyesi, projenin 2015-2016 dönemindeki etkinliklerin organizasyonu için harcadığı para ise 447 bin TL olarak gerçekleşti. 2015 yılındaki teması, “Saygı” olan proje doğrultusunda yapılan etkinliklerin tamamına yakını AKP propagandasına dönüştü. 2015-2016 eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle SEDEP kapsamında Oğuz Kağan İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe AKP Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan’ın yanı sıra AKP Selçuklu Teşkilatı yöneticileri de katıldı.

Proje, 2016 yılında önceki yılların iki katı üzerinde maliyetle gerçekleştirildi. SEDEP’in, “Türkiye değerlerini tanıyor” sloganıyla 2016 yılında yaptığı organizasyonlar için belediyenin kasasından 950 bin TL çıktı. Yoğunlukla öğrenci ve öğretmen seminerlerinin gerçekleştirildiği SEDEP’in 2016 yılı etkinliklerinde yine AKP’li isimler hazır bulundu.

MALİYET KATLANDI

SEDEP etkinliklerinin organizasyon hizmeti alım işinin maliyeti 2018 yılında 2,1 milyon TL’ye fırladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında düzenlediği Ramazan etkinliğinde kullandığı, “Tecavüz etmeyi anasının yanında, kendi evinde izleyen çocuğa, ‘Özgecan’a niye dokundun?’ diye soramazsın” sözleriyle kamuoyunun gündemine gelen Nurten Ceceli de SEDEP’in 2018 yılı etkinliklerinden birinde konuşmacı olarak yer aldı.

İKİ YILDA 3,4 MİLYON TL

Selçuklu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün mali hesaplarına göre, projenin 2019 yılındaki maliyeti ise 1,3 milyon TL ile ifade edildi. Böylelikle, “Öğrencileri ahlaki değerler kazandırmak” amacıyla başlatılan SEDEP için yalnızca 2018 ve 2019 yıllarında harcanan para 3,4 milyon TL oldu.

SEDEP'TEN AÇIKLAMA

Haber sitenizde 10/03/2020 tarihinde yayınlanan ve yukarıda linki bulunan “Bu kadar para nereye gidiyor? AKP'li belediye çocuklara imamlı ders verdi, 8 milyon harcadı” başlıklı, belediyemizin kurumsal kimliğini yıpratıcı, taraflı ve gerçek dışı haberle ilgili bu açıklamanın, haberin yer aldığı sitede aynı punto ve büyüklükte yayınlanarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla,, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince yayınlanması gerekmektedir.

1) Selçuklu Değerler Eğitimi Programı(SEDEP), öğrencilere temel insani değerlerin kazandırılmasını amaçlayan ve resmî müfredatla birlikte uygulanmaya müsait bir program arayışının ürünü olarak, 2012 yılında başlamıştır. Selçuklu ilçesindeki tüm resmî ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulu ve liselerde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak uygulanmaktadır.

Program Selçuklu Belediyesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

2) Programın uygulanmasının temel dayanakları ise şunlardır:

- 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu,

- 5393 sayılı Belediye Kanunu,

- 4734 sayılı İhale Kanunu,

- 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu,

- Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği,

- Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Yönetmeliği,

- Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği,

- Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği,

- Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği,

- Çocuk Kulüpleri Yönergesi,

- 2010/53 sayılı (İlk Ders Konulu) Genelge,

- 18.ve 19.Millî Eğitim Şurası Tavsiye Kararları,

- MEB Öğretim Programları.

- 2023 Eğitim Vizyon Belgesi

- Belediye Meclisinin 10.06.2019 tarih ve 90 sayılı Kararı,

- SEDEP ve revizyonları.

3) Söz konusu haberde; Selçuklu Değerler eğitimi Programı (SEDEP) kapsamında öğretmenler yerine imamların ders verdiği yönündeki ifade tamamen asılsız ve iftiradır. Çünkü program; tüm resmî ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulu ve liselerde öğrenim gören öğrencilere yönelik olaraköğretmenler tarafından planlanmakta ve uygulanmaktadır.

4) Öğrencilere dağıtılan yayınların pedagojik olarak uygun olmadığı belirtilen haberi yapanların, eğitim öğretim yöntemleri ve uygulamaları konusundaki cehaletini göstermektedir. Öğrencilere yönelik tüm yayınlar, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonların denetiminden geçmek zorundadır. Komisyonlardan geçmeyen yayınlar öğrenciye dağıtılamaz.

5) SEDEP yürütme Kurulunda görev alan; okul müdürü, okul müdür yardımcısı ve öğretmenlerin görev yerlerine gitmeden maaş almaları söz konusu değildir. Görevlendirme, Selçuklu İlçe MEM tarafından yapılmaktadır.

6) Program kapsamında faaliyetlere davet edilen insanlar; bu ülkeye ciddi katkı sunmuş, bilim adamları, sanatçılar, akademisyenler, işadamları ve kanaat önderleridir.

7) Programın yürütülmesi ile ilgili maliyetler, Selçuklu Belediyesi tarafından,

4734 sayılı İhale Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında yürütülmektedir.

Söz konusu haberde yer alan bilgiler gerçek dışıdır. Belediyemizin kurumsal kimliğini yıpratıcı nitelikte olup, belli bir amaca yönelik iftira ve hakaret içermektedir.

Bu nedenle, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklama yapılmış olup, yayın kuruluşu hakkındaki tüm hukuki haklarımız saklı kalacaktır.

Etiketler
Öğretmen Para