Üniversite öğrencileri: Müşteri değil öğrenciyiz

Ülkedeki çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerin, yönetim tarafından okulda yapılan zamlara yönelik tepkileri sürüyor.

Üniversite öğrencileri: Müşteri değil öğrenciyiz

Ülkedeki çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerin, yönetim tarafından okulda yapılan zamlara yönelik tepkileri sürüyor.

Gebze Teknik Üniversitesi’nde önce yemekhane ücretleri 3 TL'den 3,75 TL'ye çıkartıldı. Ardından temel ihtiyaç ürün ve maddeleri arasında yer alan; çay ve suya yüzde 25, peçeteye yüzde 33, kahveye ise yüzde 20 zam yapıldı.

Birgün'den Dilan Esen'in haberine göre; zamlara tepki gösteren öğrencilerin karşı kantin boykotu bugün başlayacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) ise yönetiminin ve Özel Güvenlik Birimleri'nin okuldaki işletmeleri yüksek fiyatlarına karşı çıkan öğrenciler, boykotun bir özgürlük mücadelesine dönüştüğünü belirtti. Bahçeşehir Üniversitesi'nde de 2020-2021 öğretim yılı okul ücretlerine yüzde 19 oranında zam yapmasına tepki gösteren öğrenciler “Müşteri değiliz öğrenciyiz!” diyerek tepki gösterdi.

Her gün boykot masasını açmaya devam ettiklerini söyleyen İTÜ öğrencisi Deniz Eksin, “Temelde özgürlüklerimiz ve demokratik bir üniversite olabilmek için mücadele ediyoruz. 4. haftamıza giriyoruz. Çay ve bisküvi dağıtmaya devam ediyoruz. Boykota hâlâ arkadaşlarımızı çalışıyoruz. Güvenliğin tacizleri de devam ediyor” dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan iki tane müfettişin boykot masasını, ‘hijyen’ çerçevesinde denetleme geldiğini söyleyen Eksin, “Bakanlık muhtemelen peşini bırakmayacak. Bu durum yönetimin/özel işletmelerin bizden rahatsızlığını ve çözüm olarak bakanlığı arayacak kadar aciz duruma düştüklerini gösteriyor” diye konuştu.

Gebze Teknik Üniversitesi’nden bir öğrenci ise zamların ardından bir araya geldiklerini söyledi. Öğrenci, şöyle dedi: “Sadece yemekhane zamlarının çekilmesiyle sınırlı kalmayan, hepimizin ortak problemlerinin çözülmesini talep eden dilekçeler hazırlayıp bunları rektörlüğe ilettik. Taleplerimiz okul yönetimi tarafından karşılık bulmadı. İkinci dönemin başlamasıyla, okuldaki kantinlerde zamlarla karşılaştık. Daha önce kantin ücretlerinin düşürülmesini istemiştik. Üzerine bu zamlar da gelince okul kantinlerini boykot etmeye karar verdik.”

Etiketler
Öğrenci Okul Üniversite