Doğa Koleji krizinde Erdoğan detayı!

Doğa Koleji'nin sahibinin aynı zamanda müteahhitlik firması olduğu ve okulun gelirini 'betona' yatırdığı belirtilirken, krizin arabulucusunun ise Erdoğan'ın danışmanı olduğu ifade edildi.

Doğa Koleji krizinde Erdoğan detayı!

Doğa Koleji'nin sahibinin aynı zamanda müteahhitlik firması olduğu ve okulun gelirini 'betona' yatırdığı belirtilirken, krizin arabulucusunun ise Erdoğan'ın danışmanı olduğu ifade edildi.

Yaklaşık 82 bin öğrencinin eğitim gördüğü Doğa Koleji'nin İTÜ Vakfı'na satış görüşmeleri henüz sonuçlanmazken, 3 aydır öğretmenlerin ve personelin yaklaşık 70 milyon lira tutarında olan maaş alacakları ödenmiyor.

İTÜ Vakfı'nın Denizbank, Ziraat ve Garanti Bankası'nda olmak üzere 800 milyon TL kredi borcunu üstleneceği bir formül arandığı öğrenilirken, 66 milyon lira yıllık geliri olan İTÜ Vakfı'nın bütçesinin Doğa Koleji’nin borcunu karşılamadığı belirtiliyor.

'DOĞA KOLEJİ'NİN GELİRİ BETONA YATIRILDI'

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yımaz, “Doğa Koleji’nde öğrenciler mi müteahhit mi kurtarılıyor?” başlıklı bugünkü köşe yazısında, Metal Yapı’nın ve aynı zamanda Doğa Koleji’nin sahibi olan Ömer Saçaklıoğlu’nun kurtarılmasının zor olduğunu belirtti.

Saçaklıoğlu'nun müteahhitlik firması Metal Yapı‘nın, İstanbul'da çok sayıda marka konut yatırımı yaptığını ve okulun (Doğa Koleji) gelirini ‘betona gömdüğünü‘ belirten Yılmaz, Doğa Koleji’nin sahibinin 1.5 milyar lira kadar borcu olduğunu aktardı.

'MÜLK SAHİPLERİ HER AN OKULUN TABELALARINI İNDİREBİLİR'

Borçlar ve ödenemeyen kiralar nedeniyle okul binalarının tabelalarının mülk sahipleri tarafindan her ana indirebileceğini iddia eden Yılmaz’ın yazısındaki ilgili kısım şöyle:

“Saçaklıoğlu'nun müteahhitlik firması Metal Yapı, İstanbul'da çok sayıda marka konut yatırımı yaparken; okulun gelirini betona gömmüş! Piyasa ve banka kredileriyle birlikte 1.5 milyar lira kadar borçlanmış…

51 ildeki 411 okulun yaklaşık 75-80'inin Doğa Koleji'nin kendi mülkü olması bir sorun. Kiralarını alamayan mülk sahipleri bu okulların tabelalarını her an indirebilir. Alıcılar; Acarkent, Ataşehir gibi kıymetli kampüslere talip oluyorlar. İTÜ Vakfı ile yapılan görüşmelerde; Vakıfbank ve Ziraat Bankası öncülüğünde kredilerin yapılandırılması söz konusu. Bankalar cömert olacak halde değiller! Metal Yapı'nın, Doğa Koleji'nden gelen 300 milyon lira SGK ve piyasa borçlarıyla başbaşa kalacağı bir model bankaları rahatlatmaya yetmiyor. Vergi borcuna ilişkin mahsuplaşmanın yapıldığı söyleniyor.“

‘KRİZİN ARABULUCUSU ERDOĞAN’IN DANIŞMANI’

Yılmaz yazısında ayrıca, Doğa Koleji krizindeki ara bulucunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Avukat Ayşe Nur Bahçekapılı olduğunu yazdı:

“Hukuk politikalarına bakan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanlarından Av. Ayşer Nur Bahçekapılı, dün olduğu gibi bugün de Doğa Koleji operasyonunda “kıdemli arabulucu” fonksiyonunu koruyor.“

Etiketler
Doğa Koleji boykot Kolej Okul