Eğitim -Sen: Saadet öğretmeni mobbing öldürdü, güvence istiyoruz

Eğitim Sen Antep Şubesi mobbin yüzünden hayatını sonlandıran Saadet öğretmen için yaptığı açıklamada, sorunun yüz bine yakın sözleşmeli öğretmenin sorunu olduğuna dikkat çekildi.

Eğitim -Sen: Saadet öğretmeni mobbing öldürdü, güvence istiyoruz

Eğitim Sen Antep Şubesi mobbin yüzünden hayatını sonlandıran Sadet öğretmen için yaptığı açıklamada, sorunun yüz bine yakın sözleşmeli öğretmenin sorunu olduğuna dikkat çekildi.

Türkçe öğretmeni olarak Antep'te bir ortaokulda görev yaparken okul yöneticilerinin 'Her gün pamuk ipliğine bağlısınız' tehdidiyle uyguladığı mobbinge dayanamayarak yaşamını sonlandıran Saadet öğretmen için açıklama yapan Eğitim Sen Antep Şubesi, Saadet öğretmenin yaşadıklarının sözleşmeli öğretmenliğin ya da güvencesiz çalıştırmanın zorluklarının açık göstergesi olduğuna dikkat çekildi.

Antep'te 6 katlı binadan kendini atarak hayatını sonlandıran Türkçe öğretmeni Saadet H.'nin sosyal medya masajında mobbinge dayanamadığını yazdığı ortaya çıktı.

'ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNDE GÜVENCESİZ İSTİHDAM OLMAMALI'

Eğitim Sen Antep Şube Sekreteri Sara Alagöz tarafından okunan açıklamada, Saadet öğretmenin sosyal medya paylaşımlardan maruz kaldığı mobingin onu intihara sürüklediğinin anlaşıldığını belirtti. Yaşanan durumun yüz bine yakın sözleşmeli öğretmenin sorunu olduğuna dikkat çeken Alagöz, öğretmenlik mesleğinin ve kamu hizmetinin hiçbir iş kolunda güvencesiz, geçici zamanlı istihdam biçimi olmaması gerektiğini söyledi.

Sara Alagöz, eğitim yöneticilerinin özellikle sözleşmeli ve güvencesiz çalışanlara karşı yaklaşımlarının, baskıcı, mobing içeren, ayrımcı yaklaşımlar olduğunu vurguladı.

Alagöz, "Saadet öğretmenin, mobbinge uğramasının ve ‘her gün yaşamının pamuk ipliğine bağlı olduğunun” belirtmiş olması, esasında sözleşmeli öğretmenliğin ya da güvencesiz çalıştırmanın zorluklarının açık göstergesidir.

Eğitim -Sen: Saadet öğretmeni mobbing öldürdü, güvence istiyoruz - Resim : 1

'TÜM EĞİTİM VE BİLİM ÇALIŞANLARINI GELECEKLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ'

Yapılacak adli ve idari tüm soruşturmaların takipçisi olacaklarını belirten Alagöz, açıklamayı, "Her gün pamuk ipliğine bağlısınız sözünden bıktım usandım” cümlesiyle sözleşmeli çalıştırılan bir arkadaşımızı kaybettik. Hukuksuzca ihraç edildiği, ataması yapılmadığı, güvencesiz çalıştırıldığı, borçlarını ödeyemediği için birer birer kaybediyoruz arkadaşlarımızı! Artık yeter! Çözüm örgütlü, dayanışma içerisinde olmaktan geçiyor. Tüm eğitim ve bilim çalışanlarını, haklarına, iş güvencelerine ve geleceklerine sahip çıkmaya davet ediyoruz"çağrısıyla sonlandırdı.

Etiketler
Öğretmen Sözleşmeli