Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi duruşması bugün

İstanbul’da Küçükçekmece’deki Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde öğrenci olduğu dönemde, coğrafya öğretmeni tarafından tacize uğradığı iddiasıyla E. isimli öğrencinin açtığı davada sona gelindi.

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi duruşması bugün

Küçükçekmece 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülecek duruşmada karar çıkması bekleniyor.

Duruşma öncesi konuşan anne Huri M.K., yurttaşlara kendilerini yalnız bırakmama çağrısında bulunarak “Bütün çocuklar için adalet istiyorum. S.D’nin meslekten ihraç edilmesini istiyorum” dedi.

Olayın iki yıl önce yaşandığını hatırlatan Huri M.K., “Kızım telefonunu bana getirdi ve o saçma sapan konuşmayı okudum. Acaba yanlış mı anlıyorum diye kendime zaman tanıdım. 1 hafta sonra okula gittim. Adli soruşturma istedim. Kınama cezası verilmiş öğretmene. Okulun savcılığa bildirmesini bekliyorduk, ancak kızım 16 yaşını geçtiği için okul sorumlu olmuyormuş! Avukat arkadaşlarımızla gidip dilekçe verdik ve süreç başladı” diye konuştu.

‘BAŞKA VAKALAR VAR’
Olayın duyulmasının ardından, bir başka velinin de kendi çocuğunun aynı öğretmen tarafından benzer bir durumla karşı karşı kaldığını kendisine söylediğini belirten Huri M.K., “Şikâyetçi olmuşlar. İdari soruşturma başlamış. Eşinden çekindiği için bizimle birlikte dava sürecine katılmadı. Mahkemede şahsın idari soruşturmasının incelenmesini istedik ama hâkim reddetti” dedi.

Cumhuriyet'ten Onur Şahin'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in olayla ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, “İddialar sübuta ermediği ve aile davasından vazgeçtiği için dosya işlemden kaldırılmıştır” ifadelerinin yer aldığını kaydeden Huri M.K., “Bu haberi gördüğümde çıldırdım.

Dava devam ediyor ve bir bakanın bunu bilmemesi çok tuhaf geldi. Bilmeyebilirsin, ama insan bir inceler cevap verirken. Ben de gazetelere açıklama yaptım. Davanın devam ettiğini, Sayın Bakan’ın herhalde yanlış bilgilendirildiğini söyledim” dedi.

Etiketler
Küçükçekmece Lise Öğrenci Öğretmen