İnönü Üniversitesi'nde torpil iddiası

Akademik kadro sınavında sorulan sorulardan biri kazanan adayın tez başlığından oluşturuldu.

İnönü Üniversitesi'nde torpil iddiası

İnönü Üniversitesi’ne bağlı Malatya Meslek Yüksekokulu’nun açtığı akademik kadro sınavında sorulan sorulardan birinin, sınavı kazanan adayın tez başlığından oluşturulduğu belirlendi. Jüride, sınavı kazanan adayın tez danışman hocasının da yer alması kafaları karıştırdı. Üniversite yönetimi, “Yadırganacak bir şey yok” açıklamasını yaptı.

Yükseköğretim Kurulu’nun, ‘Yaptırım uygulanacak’ uyarısına karşın bir türlü çözülemeyen kişiye özel akademik kadro ilanı iddialarına bir yenisi daha eklendi. İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksekokulu, Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü için açtığı öğretim görevlisi kadro ilanına başvuru için ‘Bankacılık veya mikrokredi alanında çalışma yapmış olmak’ şartı koydu. Okul yönetimince oluşturulan sınav jürisinde, kazanan adayın tez danışman hocasının yer alması dikkat çekti.

İnönü Üniversitesi’ne bağlı Malatya Meslek Yüksekokulu, 9 Nisan’da akademik kadro ilanı açtı. Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü için açılan iki kadro ilanından birine başvuru için, ‘Bankacılık veya mikrokredi alanında çalışma yapmış olmak’ koşulu getirildi.

JÜRİ, KAZANAN ADAYIN AİLE DOSTU

Üniversite yönetiminin sınav için oluşturduğu jüride yer alan akademisyenlerden birinin sınavı kazanan adayın aile dostu, bir diğerinin ise adayın tez danışmanı olduğu ortaya çıktı. Sınavda adaylara sorulan sorulardan birinin de kazanan adayın yüksek lisans tez başlığından oluşturulduğu belirlendi. Üniversitenin açtığı kadro ilanına başvuran ancak elenen Cemile Şahin, konuyu CİMER’e taşıdı. Şahin, kadro ilanlarına belirli bir adayı tanımlayan koşullar konulamayacağının altını çizerek tepki gösterdi.

‘YADIRGANACAK YÖNÜ YOK’

Malatya Meslek Yüksekokulu yönetimi, kadro ilanının objektif olduğunu savundu. İlandaki, ‘Bankacılık veya mikrokredi alanında çalışmalar yapmış olmak’ şartının nesnel ve denetlenebilir olduğunu öne süren yönetim, jürideki akademisyenin, sınava giren tüm adayların tez danışmanı olduğunu ifade etti. Yönetimden yapılan açıklamada, sınav jürisinin de tamamen bağımsız şekilde hazırlandığı belirtilerek, “İlanda belirtilen şartlarla ilgili soru sorulmasının yadırganacak bir yönü bulunmamaktadır” dendi.

Etiketler
Kadro Üniversite