YPG: Albashir'in üç kardeşi IŞİD için savaşırken öldü

YPG lideri Mazlum Abdi, verdiği bir röportajda İstiklal Caddesi'ndeki saldırının faili olan Ahlam Albashir'in üç kardeşinin IŞİD saflarında savaşırken öldüğünü öne sürdü

YPG: Albashir'in üç kardeşi IŞİD için savaşırken öldü

İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının faili olarak tutuklanan Ahlam Albashir'in bağlantılarına ilişkin bir iddia da Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) komutanı Mazlum Abdi'den geldi.

Al Monitor'den Amberin Zaman'a konuşan Abdi, saldırıyla kendilerinin bir ilgilerinin olmadığını iddia ederken, "Bombayı yerleştirdiği için tutuklanan kişinin üç kardeşi IŞİD için savaşırken öldü. Biri Rakka'da, diğeri Münbiç'te, üçüncüsü ise Irak'ta" ifadelerini kullandı. Abdi, dördüncü bir kardeşin ise Suriye Afrin'de Türkiye'nin desteklediği Esad karşıtı muhalif gruplardan birinde komutan olduğunu öne sürdü.

Ahlam Albashir'in üç kez evlendiğini ve tüm eşlerinin de IŞİD üyesi olduğunu iddia eden Abdi, Albashir'in ailesinin de Halepli olduğunu ve IŞİD'e yakın isimlerden oluştuğunu ileri sürdü.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
YPG IŞİD İstiklal Caddesi Saldırı