İngiltere, İran'ın İsrail'e hava saldırısını kınadı: Kimse kan dökülsün istemiyor

İngiltere Başbakanı Sunak, İran'ın İsrail'e hava saldırısını kınayarak, İran'ın bölgede kaos yaratmaya niyetli olduğunu belirtti. Ayrıca, İngiltere'nin bölgedeki tüm ortaklarının güvenliğini savunmaya devam edeceğini ve gerilimin artmaması için çalışacaklarını ifade etti.

İngiltere, İran'ın İsrail'e hava saldırısını kınadı: Kimse kan dökülsün istemiyor

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İran'ın İsrail'e hava saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Müttefiklerimizle durumu istikrara kavuşturmak ve gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için acilen çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Sunak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İran rejiminin İsrail'e yönelik pervasız saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyorum. İran bir kez daha kendi arka bahçesinde kaos tohumları ekmeye niyetli olduğunu göstermiştir. Müttefiklerimizle durumu istikrara kavuşturmak ve gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için acilen çalışıyoruz. Kimse daha fazla kan dökülmesini istemiyor." ifadelerine yer verdi.

İsrail ordusu, dün akşam İran'ın, İHA saldırısı başlattığını, İsrail hava ve deniz kuvvetlerinin dronları izlediğini açıklamıştı.

İran da İsrail'e İHA'larla kapsamlı saldırı başlatıldığını duyurmuştu.