NYT, Trump'ın zararını yazdı

Amerikan New York Times gazetesi, Donald Trump'a ait şirketlerin 1985-1994 yılları arasında 1.17 milyar dolar zarar açıkladığını yazdı.

NYT, Trump'ın zararını yazdı

ABD Kongresi'nde Demokratlarla Trump yönetimi arasındaki Trump'ın şirketlerinin vergi beyanları üzerine yaşanan tartışmalar sürerken, Trump şirketleriyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Amerikan New York Times gazetesinde yer alan haberde Donald Trump'a ait şirketlerin, 1985 ile 1994 yılları arasında 1 milyar doların üzerinde zarar açıkladığı belirtildi.

Haberde açıklanan bu zararlar nedeniyle Trump'ın, 10 yılın 8'inde federal gelir vergisi ödemekten kaçınmayı başardığı ifade edildi.

ABD'de vergi toplamaktan sorumlu kurum olan IRS'nin konuyla ilgili verilerini ele geçirdiğini belirten The New York Times, içlerinde kumarhane, otel ve kiralık dükkanların da olduğu Trump şirketlerinin toplam zararının 10 yıl içerisinde toplam 1.17 milyar dolar olduğunu öne sürdü.

1990 ve 1991 yıllarında 250'şer milyon dolar zarar bildiren Trump'ın, bu yıllarda en çok zarar eden vergi mükellefi olduğunu ve kendisinden sonra gelen kişilerin zararını ikiye katladığı ifade ediliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trump'ın avukatı Charles Harder, gazetenin haberindeki bilgilerin yüksek oranda yanlış olduğunu söylerken, Beyaz Saray'dan henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD başkan adaylarının on yıllar süren geleneğini yıkarak 2016 başkanlık seçimlerinde vergi beyannamelerini açıklamayı reddetmişti.

Etiketler
Donald Trump Zarar New York New York Times