Netanyahu seçimlere saatler kala açıkladı

İsrail Başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan yasa dışı yerleşim birimlerini “İsrail’e ilhak” etme planını ABD yönetimi ile koordineli şekilde yapacağını açıkladı.

Netanyahu seçimlere saatler kala açıkladı

İsrail’in “Kanal12” televizyonuna yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimlerinin aşamalı ve ABD ile koordineli şekilde ilhak edileceğini söyledi.

Netanyahu, şunları kaydetti:

“Yahudi yerleşim birimlerinin korunması aşamasından büyük inşa aşamasına geçmiştik. Şimdi ise Yahudi yerleşim birimlerine İsrail egemenliğini tatbik etme aşamasına geçeceğiz. Ben bunu aşamalı şekilde ve ABD’nin onayıyla yapmayı tercih ediyorum. Dolayısıyla Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimlerinin ilhakı ABD ile koordineli bir şekilde yapılacak.”

Tek bir Yahudi yerleşimcinin dahi Batı Şeria’dan çıkarılmayacağını yineleyen Netanyahu, “Filistinliler ile gerçek ve sorumlu bir barış tesis edeceğim. Ancak bunu güçle yapacağım, taviz vererek ve kafa sallayarak değil” ifadelerini kullandı.

Ülkede yarın yapılacak erken seçimin kaderini belirleyecek sağ seçmene yönelik mesajlar veren Netanyahu, “Bağımsız bir Filistin devleti İsrail’in varlığı için bir tehdittir. Kudüs’ü bölmeyeceğim, Yahudi yerleşim birimlerini de boşaltmayacağım” demişti.

Etiketler
İsrail Seçim