Kevin Spacey hakim karşısına çıkıyor

Amerikalı oyuncu Kevin Spacey'nin, genç bir erkeğe tacizde bulunma suçlamasıyla mahkemeye çıkacağı bildirildi.

Kevin Spacey hakim karşısına çıkıyor

Cape and Islands Bölge Savcısı Michael O'Keefe, yaptığı açıklamada, 59 yaşındaki Spacey'nin 2016 yılında Massachusetts eyaletinde 18 yaşındaki bir erkeğe tacizde bulunmak suçlamasıyla 7 Ocak'ta hakim karşısına çıkacağını kaydetti.

O'Keefe, Spacey'nin suçlu bulunması halinde 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini söyledi.

SUÇLAMALARA VIDEO İLE YANIT VERMİŞTİ

Spacey, hakkındaki suçlamayla ilgili bir video yayımladı. Videoda "Yapmadığım şeylerin bedelini kesinlikle ödemeyeceğim" diyen aktör, şu ifadeleri kullandı:

Spacey mutfakta çektiği videoda, "Yapmadığımı bilmene rağmen bana güveniyordun. Yani bitirmedik, başkalarının ne dediği önemli değil. Ve ayrıca, ne istediğini biliyorum. Beni geri istiyorsun. Tabii ki, bazıları her şeye inanıyor ve her şeyi itiraf etmemi duymak için büyük bir beklentiye girdiler. Sadece her şeyin doğru olduğunu söylediğimi duymak için ölüyorlar. Hak ettiğimi almamı istiyor. Bu kolay olmaz mıydı? Her şey bu kadar basit olsaydı… ama hem sen hem de ben o kadar basit olmadığını biliyoruz. Ne politikada, ne de hayatta… ama kanıt olmadan en kötüsüne inanmazsın. Bilmeden yargılamak için acele edemezsin gerçekleri; doğru mu, yoksa onlar zaten var mı? Hayır, sen, sen… bundan daha zekisin" ifadelerini kullandı.

Spacey'nin kariyeri, geçen yıl Amerikalı aktör Anthony Rapp'in 1986 yılında 14 yaşındayken, Spacey'nin evinde kendisini taciz ettiğine dair iddiaları dile getirmesinin ardından tepetaklak olmuştu.

Yapım şirketi Netflix, aktörün rol aldığı popüler televizyon dizisi "House of Cards"ı yayından kaldırmış, Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi aktöre vermeyi planladığı Emmy Ödülü'nü geri çekmişti. Spacey'nin menajeri ve basın temsilcisi de aktörle yollarını ayırdıklarını açıklamıştı.

Rapp'in açıklamalarından sonra aktörle ilgili başka taciz suçlamaları da gün yüzüne çıkmıştı.

Etiketler
Mahkeme Taciz Kevin Spacey