Evlilik programının yıldızı cinsel istismardan tutuklandı

'İlk Görüşte Evli' programının yıldızı George Roberts istismardan tutuklandı. İngiltere’de programın yayınlandığı kanal, iddiaların odağındaki ismi televizyonda göstermeye devam ediyor! Programa katılan kadınlar ise televizyon yönetimine tepki gösterdi.

Evlilik programının yıldızı cinsel istismardan tutuklandı

'İlk Görüşte Evli' programının yıldızı George Roberts istismardan tutuklandı. İngiltere’de programın yayınlandığı kanal, iddiaların odağındaki ismi televizyonda göstermeye devam ediyor. Programa katılan kadınlar da bu duruma tepki gösterdi.

Metropolitan Polis Servisi (MET), 40 yaşındaki George Roberts’ın hakkında ‘taciz’ iddiaları üzerine inceleme başlattığını açıkladı.

'The Sun' gazetesi George Roberts’ın eski kız arkadaşlarının, onu televizyonda gördükten sonra endişelerini dile getirdiklerini yazdı. Soruşturma bu haberden sonra başladı.

Başka bir kaynak, diğer kadınların da şimdi öne çıkıp kendi endişelerini dile getirdiğini iddia etti.

Bir çocuk babası olan finans danışmanı Roberts, hakkındaki suçlamaları reddetti.

MET Polisi şunları söyledi: “29 Eylül Perşembe günü Worcestershire'da 40 yaşındaki George Roberts'ın istismar ve zorlayıcı davranış şüphesiyle tutuklandı.”

"Polis karakoluna götürüldü ve daha kapsamlı bir soruşturma yapılıncaya kadar kefaletle serbest bırakıldı."

Yapımcıların, önceden kaydedilmiş bölümlerin hafta içi her akşam yayınlanması kararı programdaki kadınları kızdırdı.

Bunlar arasında, yasal olmayan bir törenle programda evli olduğu eski “Miss Great Britanya” güzeli 33 yaşındaki April Banbury de var.

April’a yakın bir kaynak The Sun’a şunları söyledi: April şu anda çok zor zamanlar geçiriyor ve Roberts’ı bir daha asla görmek istemiyor.

Program içerisinden bir başkası ise; "Bu iddia bir süredir ortalıkta dolaşıyordu ama şimdi işin içinde polis de var, programa katılan birçok kişi kesinlikle bölümleri yayından çekmeleri gerektiğini ya da en azından düzenlemeleri gerektiğini düşünüyorlar" dedi.

"Geçmişindeki iddialardan haberi olmayan insanlar için bu bir kabus oldu.'"

Polis, Roberts hakkındaki iddiaları onu tutuklayacak kadar ciddi buldu. Kanal 4 patronlarının Roberts'la olan bölümleri yayınlamaya devam ederek, onun hakkında olumlu bir imaj yaratmasından ve onu diğer kadınlar için çekici hale getirmesinden endişe ediliyor.

April, George Roberts’la ilişkilerinin bittiğini dile getirdi ve şunları söyledi: “Bu gösterinin getirdiği travmalar, olayları yeniden değerlendirmeme neden oldu. Bu yüzden bir terapistle görüşüyorum.”

Kadın dernekleri, eğlence sektörünün aile içi istismar iddialarının kapsamlı bir şekilde soruşturulması gerektiğine dair net bir mesaj göndermesi gerektiğini söyledi. Programın yayınlandığı Kanal 4 ise herhangi bri açıklama yapmadı.

Etiketler
İngiltere