NATO ve Zelenskiy'den Putin'e ilk yanıt: Nükleer silah kullanacağına inanmıyorum

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya merkezli BILD gazetesine verdiği mülakatta Putin'in nükleer silah kullanacağına inanmadığını söyledi

NATO ve Zelenskiy'den Putin'e ilk yanıt: Nükleer silah kullanacağına inanmıyorum

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Putin'in kısmi askeri seferberlik ilan etmesinin ardından ilk kez konuştu.

Alman BILD'e konuşan Zelenskiy, Putin'in askeri seferberlik ilanı sonrasında nükleer silah kullanıp kullanmayacağına ilişkin soruya da yanıt verdi.

Zelenskiy "Rusya'nın nükleer silah kullanacağına inanmıyorum. Dünyanın bu silahları kullanmasına izin vereceğini sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

NATO'DAN İLK AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise açıklamasında "Putin'in açıklamaları savaşın planlarına göre gitmediğini gösteriyor, Putin Ukrayna'da yanlış hesap yaptı" dedi.

"Hiçbir zaman nükleer savaş olmamalı" diyen Stoltenberg "Rusya'nın nükleer pozisynunda şimdiye kadar bir değişiklik olmadı" diye ekledi.

Putin, seferberlik için yalnızca belirli tecrübedeki vatandaşların askeri hizmet için çağrılacağını ifade ederek “Sadece yedek asker statüsünde ve özellikle orduda hizmet etmiş, belirli bir askeri kaydı ve ilgili tecrübesi olan vatandaşlar askere çağrılacak. Askeri hizmet için çağrılanlar, özel askeri operasyon deneyimi doğrultusunda ilave askeri eğitim alacaklar.” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Almanya NATO Ukrayna Silah