Semerkant'ta Erdoğan ile Putin'in görüşmesi sona erdi: "Akkuyu inşası için hiçbir sorun kalmadı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin'in Semerkant'taki ikili görüşmesi sona erdi

Semerkant'ta Erdoğan ile Putin'in görüşmesi sona erdi: "Akkuyu inşası için hiçbir sorun kalmadı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ndeki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Putin'in zirvenin düzenlendiği kongre merkezindeki görüşmesi, basına kapalı gerçekleşti.

Putin, Erdoğan'a tahıl anlaşmasına yaptığı katkılar nedeniyle teşekkürlerini sundu.

Ukrayna'dan sevk edilen tahılın önemli bölümünün en yoksul ülkelere gideceğini umduklarını kaydeden Putin, şu ana kadar bunun sağlanamadığına dikkat çekti.

DOĞALGAZ SEVKİYATININ YÜZDE 25'İ RUBLE'YLE ÖDENECEK

Putin, Türkiye'ye yaptıkları doğalgaz sevkiyatının yüzde 25'inin rubleyle ödenmesi konusunda mutabakat sağladıklarını ifade etti. Putin, doğalgaz sevkiyatının yüzde 25'inin rubleyle ödenmesini öngören mutabakatın yakında uygulamaya konmasını beklediklerini belirtti

"TÜRKİYE EN GÜVENİLİR TEDARİK GÜZERGAHLARINDAN BİRİ OLDU"

Türkiye'nin Rus gazının Avrupa'ya sevkiyatında oynadığı role vurgu yapan Putin, "Türkiye, bizim enerji kaynaklarımız için en güvenilir tedarik güzergahlarından biri haline geldi, sadece kendi ihtiyaçları için değil, AB ülkeleri için de. TürkAkım üzerinden Avrupa'ya gaz sevkiyatı kesintisiz devam ediyor" diye konuştu.

"AKKUYU İLE İLGİLİ TÜM SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ"

Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinin olağan şekilde sürdüğünü belirten Putin, "Kısa süre önce sizinle oradaki birtakım sorunları istişare etmiştik. İnşaat sürecinin organizasyonuyla ilgili belirli sorunlar vardı. Bildii-ğim kadarıyla tüm bu sorunlar çözüldü ve dün bu büyük, devasa inşaatın tarafları arasındaki tüm ilişkileri düzenleyen nihai belgeler de imzalandı" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Rusya