ABD'den Türk şirketlere uyarı: TÜSİAD'a gönderilen mektup ortaya çıktı!

Wall Street Journal'da yer alan habere göre ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Wally Adeyemo'nun TÜSİAD'a bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.

ABD'den Türk şirketlere uyarı: TÜSİAD'a gönderilen mektup ortaya çıktı!

Geçen hafta ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Wally Adeyemo’nun Türk mevkidaşıyla görüştüğü ve “Rusya, Türkiye üzerinden yaptırımları delmeye çalışabilir” diye uyardığı açıklanmıştı. Fakat bundan günler sonra Adeyemo’nun yazılı olarak da Türkiye’yi uyardığı ve TÜSİAD’a bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.

Sözcü'nün aktardığına göre iddiayı ABD’nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal ortaya attı. Gazete, “ABD, Türk şirketleri, yaptırım uygulanan Ruslarla çalışmamak konusunda uyardı. ABD Hazine Bakanlığı, Moskova ile güçlü bağı olan NATO müttefikine, baskı uygulamaya devam ediyor” yorumunu yaptı.

MEKTUBUN TARİHİ 22 AĞUSTOS

22 Ağustos imzalı mektupta ABD Hazine Bakanlığı’nın Amerikan Ticaret Odası’na bir mektup gönderdiğini yazan Wall Street Journal, “Türk şirketler eğer yaptırım uygulanan Ruslarla iş yaparsa ABD yaptırımları uygulanabilir” denildiğini de aktardı. Adeyemo’nun ayrıca Türkiye’ye de aynı mektubu gönderdiğini yazan Wall Street Journal, bunun doğrudan TÜSİAD’a gönderildiğini de yazdı.

Mektubu ele geçiren Wall Street Journal, Adeyemo’nun “ABD’nin uyguladığı yaptırımlara maruz kalan kişi ve kuruluşlara destek gösteren herkes ABD yaptırımlarına maruz kalır. Türk bankaları yaptırım uygulanan Rus bankalarıyla, aynı ABD bankalarıyla olduğu gibi bir ilişki kuramaz” dediğini de aktardı.

Haberin tamamı için tıklayın

Etiketler
TÜSİAD