ABD'de son 48 saatte yedi silahlı saldırı meydana geldi: Gözler Washington’da

ABD’de son 48 saat içinde en az 10 kişinin hayatını kaybettiği yedi silahlı saldırı olayı gerçekleşti. Kongre’de çok sayıda senatör, ülkedeki silah şiddeti sorununa dair “ciddi” adımlar atılması yönündeki çağrılarını artırdı.

ABD'de son 48 saatte yedi silahlı saldırı meydana geldi: Gözler Washington’da

The Independent’ta yer alan habere göre, ABD’de hafta sonu boyunca çok sayıda silahsaldırı olayı yaşandı.

Tennessee eyaletinin Chattanooga şehrinde bir bar çıkışında meydana gelen saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Arizona’nın Mesa şehrinde bir gece kulübünün otoparkındaki saldırıda iki kişi hayatını kaybetti. Güney Carolina’da ise bir mezuniyet partisinde, araçla geçen saldırdan bir kişinin ölümüne, yedi kişinin yaralanmasına neden oldu. Philedelphia’da ise birden fazla saldırganın olduğu tahmin edilen saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Georgia’nın Macron şehrinde, 19 yaşında bir genç vurularak öldürüldü. Texas’ta da yine bir mezuniyet partisinde, neredeyse 100 gencin içeride olduğu bir evde silahlı saldırı yaşandı. Beş genç yaralandı.

GÖZLER WASHİNGTON'DA

ABD’de arka arkaya gelen silahlı saldırılar gözleri, silah reformu beklentisiyle Washington’a çevirdi.

Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti’den bir grup senatör, silahlara ilişkin reformlar üzerine çalışmaya başladı.

Demokrat Partili Senatör Chris Murphy, “Daha önce bunun kadar ciddi müzakereler görmemiştim. Giderek daha fazla Cumhuriyetçi siyasetçi masaya oturarak silah yasalarını değiştirmek ve ruh sağlığına yatırım yapmak konusunda konuşuyor” dedi.

Öte yandan silah yasasına ilişkin reformlar kapsamında, yasak ya da geniş sicil araştırması gibi adımlar atılması beklenmiyor.

Etiketler
Silah Ağrı Kongre Saldırı