İlk kez bir Türk Amerikan Senatosu’na çok yakın: Mehmet Öz ön seçimleri kazandı

Pennsylvania eyaletinde Cumhuriyetçi Parti'nin Kasım ayındaki Kongre ara seçimlerinde Amerikan Senatosu yarışına katılacak adayını belirlemek için yapılan ön seçimi kalp cerrahı ve televizyon yıldızı Mehmet Öz kazandı.

İlk kez bir Türk Amerikan Senatosu’na çok yakın: Mehmet Öz ön seçimleri kazandı

Türk asıllı kalp cerrahı Mehmet Öz, Pennsylvania eyaletinde Cumhuriyetçi Parti'nin Kasım ayındaki Kongre ara seçimlerinde ön seçimi kazandı. Öz’ün rakibi, eski yatırım fonu yöneticisi Davis McCormack yenilgiyi kabul etti.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Mayıs ayı ortasında yapılan ön seçimde iki aday arasındaki oyların birbirine çok yakın olması nedeniyle oylar yeniden sayıldı ve bu yüzden seçimin sonuçlanması gecikti.

Eski Başkan Donald Trump’ın desteklediği Mehmet Öz, 8 Kasım’da yapılacak ara seçimlerde Demokrat John Fetterman’a karşı yarışacak. Seçimi kazanan aday, emekliliğe ayrılma kararı alan Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey’nin yerini alacak.

Edison Araştırma Şirketi’ne göre Öz, ön seçimi 916 oy farkıyla kazandı.

Pennsylvania’daki yarış, Cumhuriyetçiler’in Senato’da çoğunluğu Demokratlar’dan geri alma umutlarında kritik önem taşıyor.

McCormick yenilgiyi kabul ettiği açıklamasında, “Cumhuriyetçiler’i ve Pennsylvanialılar’ı Öz’ün Senato adaylığı arkasında birleştirmek için üzerime düşeni yapacağım” dedi.

Edison’a göre, Öz yarışta 419 bin 643, McCormick ise 418 bin 727 oy topladı.

"DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

Öz, dün gece yaptığı açıklamada, “Her bir Pennsylvanialı’nın desteğini kazanmak için önümüzdeki 5 ayda eyaletin her bir köşesinde kampanya düzenlemeyi dört gözle bekliyorum” ifadesini kullandı.

Etiketler
Kongre NATO Seçim