Renault Rusya'daki tüm operasyonlarını sattı: Satış fiyatı üzerinde spekülasyonlar var

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Renault ile şirketin Rusya’daki tüm varlıklarının Rus hükümeti ve Moskova belediye yönetimine devredilmesi konusunda anlaşma imzalandığı belirtildi.

Renault Rusya'daki tüm operasyonlarını sattı: Satış fiyatı üzerinde spekülasyonlar var

GERÇEK GÜNDEM - Fransa merkezli araba üreticisi Renault, Rusya'daki tüm operasyonlarını satarak Rusya'dan çekilmeye karar verdi. Renault'nun elden çıkardığı varlıklar içerisinde Lada'nın da üreticisi olan Avtovaz'daki yüzde 68'lik hissede bulunuyor.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Renault ile şirketin Rusya’daki tüm varlıklarının Rus hükümeti ve Moskova belediye yönetimine devredilmesi konusunda anlaşma imzalandığı belirtildi.

Renault Lada'yı üreten Avtovaz'daki hisselerini 2028'e kadar geri alma hakkına sahip

Açıklamada, Renault’un Avtovaz’daki payını 6 yıl içerisinde geri alma hakkına sahip olduğuna işaret edildi.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, 27 Nisan’da yaptığı açıklamada, Renault’un Rusya’daki varlıklarının sembolik “1 ruble” karşılığında devredileceğini duyurmuş, şirketin Rusya’daki faaliyetlerini durdurması nedeniyle alternatif bulmak zorunda olduklarını söylemişti.

Bugün yapılan açıklamada satışın bedeli hakkında bilgi verilmedi. Bu nedenle fiyat konusu belirsizliğini koruyor.

Renault, yaptırımlar nedeniyle Rusya’daki fabrikasında üretimi durdurma kararı almış, Lada marka otomobillerin sahibi olan Avtovaz için seçeneklerini gözden geçirdiğini duyurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümetin önerdiği, ülkeden ayrılma kararı alan yabancı şirketlere devlet tarafından yönetim atanmasına yönelik teklifi desteklemişti.

Etiketler
Rusya Operasyon Ticaret Bakanlığı