Gezi davası kararları New York'ta protesto edildi: Serbest bırakın!

ABD'nin New York şehrinde, Gezi davasında çıkan kararlar protesto edildi. Protestocular, "gezi yargılanamaz" "her yer taksim her yer direniş" "Mahkeme kararlarını kabul etmiyoruz" "Gezi'yi savunuyoruz" slogan ve pankartları taşıdı.

Gezi davası kararları New York'ta protesto edildi: Serbest bırakın!

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı. Mahkeme, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18’er yıl hapis cezası verildi.

Karar kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, dünyada da protestolar başladı. Gezi Parkı mahkumiyetleri, ABD’de New York'ta protesto edildi.

30 Nisan Cumartesi günü, Manhattan'ın Amsterdam Caddesindeki, dünyanın en büyük katedral/kilise önünde bir araya gelenler, iş insanı Osman Kavala ve Gezi mahkumlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

“GEZİ’Yİ SAVUNUYORUZ”

New York'tan Ali Sarıkaya'nın haberine göre; akademisyen, stratejik tasarım ve yönetim doçenti Koray Çalışkan'ın da aralarında olduğu protestocular, "gezi yargılanamaz" "her yer taksim her yer direniş" "Mahkeme kararlarını kabul etmiyoruz" "Gezi'yi savunuyoruz" slogan ve pankartlarla eylemlerini sonlandırdı.

Etiketler
Gezi davası Mahkeme Taksim New York